Bloemkool ovenschotel koolhydraatarm? Krokante laag van kaas en genot!

Bloemkool ovenschotel koolhydraatarm? De gemiddelde Nederlander eet te weinig groenten waardoor er gemakkelijker een gebrek aan belangrijke nutriënten kan ontstaan. De basis van een gezonde maaltijd is dan ook (bijna) altijd groente. Lees snel verder!

TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarmmodel voor het opbouwen van een fit en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken  voor 5 ,- euro >>

Bloemkool ovenschotel koolhydraatarm maken?

Bloemkool ovenschotel koolhydraatarm maken

Bij deze ovenschotel gratin bestaat deze basis uit broccoli, bloemkool en wortelen. In combinatie met de romige kaassaus en de zachte kipfiletstukjes een snelle, heerlijke maaltijd!

Wist je dat een gratin eigenlijk de benaming is voor de goudbruine korst die ontstaat wanneer je geraspte kaas (of broodkruim) in de oven doet. Loopt het water je al in de mond? 🙂

Ingrediënten, voor 4 porties:

Ingrediënten:

  • 400 g wortelen, in stukjes
  • 800 g broccoliroosjes en bloemkoolroosjes
  • 4 el milde olijfolie
  • 350 g kipfiletblokjes
  • 2 (Biologische) rode uien
  • 1,5 tl arrowroot
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 el mosterd
  • 2 tl gemalen nootmuskaat
  • 90 g Grozette cheese sensation
  • 15 g verse bieslook, gesneden in stukjes

Zo maak je een recept: bloemkool ovenschotel koolhydraatarm

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen. Halveer in de lengte en snijd in dunne stukjes. Halveer eventueel de grotere bloemkool- en broccoliroosjes en kook samen met de peen 4 min. Giet af.

  2. Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak de kipblokjes 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de rode uien in halve ringen.

  3. Verwarm olijfolie in een pan en voeg de arrowroot toe. Bak al roerend kort min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux).

  4. Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 4-5 min. al roerend met een garde tot een saus. Voeg de mosterd en nootmuskaat toe en roer door. Neem de pan van het vuur.

  5. Meng de bloemkool-broccoliroosjes en wortel met de ui, kip en de saus. Verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

  6. Snijd de bieslook fijn en garneer de groentegratin voor het serveren met de bieslook.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën : 486 gram
Koolhydraten: 5 gram
Eiwit : 19 gram
Vet : 33 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.