Lekkere bloemkoolrijst maken? Vind je het wel eens moeilijk om lekkere maar gezonde recepten te vinden? Met een koolhydraatarm kookboek ben je verzekerd van heerlijke recepten die koolhydraatarm zijn. Of je nu op zoek bent naar een koolhydraatarme lunch of hoofdgerecht, hier vind je ze allemaal bij elkaar.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Vega Chef >>
Bloemkoolrijst recept
Eén van de lekkerste koolhydraatarme recepten uit een kookboek is misschien wel Boeuf Bourguignon met bloemkoolrijst. Een recept wat je niet zo snel zou maken, maar aan de hand van een koolhydraatarm kookboek kun je dat nu helemaal zelf. Dit heerlijke voorgerecht is één van de klassiekers welke niet mag ontbreken in een kookboek met koolhydraatarme recepten.
Wat is de voedingswaarde van Boeuf Bourguignon met bloemkoolrijst?
Anders dan andere rijst bevat bloemkoolrijst natuurlijk veel minder koolhydraten. In combinatie met het heerlijke vlees is dit een gezond hoofdgerecht dat iedereen aan tafel lust. Met dit recept uit een koolhydraatarm kookboek kun je dus zelf een heerlijke maaltijd op tafel zetten terwijl je de inname van koolhydraten flink beperkt. Dit recept is voldoende voor 5 personen. De voedingswaarden zijn berekent per portie:
Calorieën: 381
Vetten: 13.7
Eiwitten: 43.9
Koolhydraten: 11
Deze ingrediënten heb je nodig:
800 gram runderlappen (mager)
100 gram spekblokjes (gerookt)
250 gram kastanjechampignons
350 ml vleesbouillon
300 ml witte wijn
600 gram bloemkoolrijst
1 ui
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
3 laurierblaadjes
1 blikje tomatenpuree
Zo maak je zelf dit recept uit een koolhydraatarm kookboek:
1. Snij de ui, knoflook en de champignons in kleine stukken. Snij ook de runderlappen in kleine blokjes of reepjes.
2. Verhit wat olie in de pan en bak hierin het vlees om en om bruin in ongeveer 5 minuten. Haal het hierna uit de pan en bak de gesneden groenten. Voeg na ongeveer 4 minuten bakken de tomatenpuree toe en bak dit even kort mee. Blijven roeren!
3. Doe het gebakken vlees bij het groente mengsel en voeg ook de wijn en de runderbouillon toe. Breng dit geheel aan de kook en laat het daarna zacht doorkoken op een laag vuur. Het vlees is na ongeveer 2 uur sudderen gaar. Giet na ongeveer 1 uur het resterende braadvocht even af zodat het vleesmengsel kan indikken.
4. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de bloemkoolrijst tot deze beetgaar is.
5. Pak 5 grote borden en leg hierop een beetje van de bloemkoolrijst met daar bovenop het vlees. Eet smakelijk!
Laat je mij weten wat je van dit recept vindt? Dat waardeer ik echt enorm en heb je nog suggesties? Laat dan even een reactie achter!