Bloemkoolschotel vegetarisch maken? Heerlijk met kaas!

Bloemkoolschotel vegetarisch maken? Bloemkool blijft een geweldig ingrediënt als je ovenschotel wilt maken. Vooral bloemkoolrijst van  is smullen en laag in koolhydraten.

We gaan vandaag een ovenschotel maken met krokante kaaslaag erop! Je kunt het heerlijk maken met crème fraîche en een bos uitje.

De smaakmakers zijn een knoflook en 45+ kaas, dit is samen altijd smullen geblazen en verantwoord voor jou. Daarnaast is dit recept ook nog eens koolhydraatarm(er) te maken.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Bloemkoolschotel

Ovenschotels blijven erg populair en voor goeden reden om de heerlijke smaak! Met veel vitamines en mineralen in deze ovenschotel, geeft je echt een volwaardige maaltijd.

Ook weer helemaal 100% vegetarisch en binnen no-time een heerlijk ovenschotel op tafel gezet.

Ingrediënten

500 gr bloemkoolroosjes
1 bos uitje
125 gr crème fraîche
120 gr geraspte 45+ kaas
2 el volle melk
1 tl kerriepoeder
1/2 tl sambal manis
1 teentje knoflook, fijn geperst
zout en peper

Koolhydraatarme Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze best beoordeelde afslankpillen gebruiken >>

Bereidingswijze voor gevulde courgette vegetarisch 

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden en pak een grote ovenschaal. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  2. Kook de bloemkool roosjes ongeveer 8-12 minuten in een grote kookpan.
  3. Meng ondertussen in een kom de crème fraîche, melk, kerriepoeder, knoflook, sambal, snufje zout, peper, beetje olijfolie en 70 gr geraspte 45+ kaas. Haal de bloemkoolroosjes na het koken  en voeg de roosjes toe aan de kom met de saus.
  4. Meng vervolgens alles goed door elkaar. Voeg de bloemkoolroosjes met de romige saus dan toe aan in de ovenschaal en bestrooi met de overgebleven  geraspte kaas, beetje kerriepoeder erover heen. Stop de bloemkoolschotel voor 15 minuten in de hete oven.
  5. Als het mooi goudbruin is geworden. Garneer de schotel na het bakken garneren met een bos-uitje. Smullen maar!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Je kunt ook een 2 tl chilipoeder door de vulling heen doen voor wat extra pit.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor bloemkoolschotel met smaak is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 215
Koolhydraten: 8 g
Eiwitten: 12 g
Vetten: 15 g

Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.