Boekweitmeel pannenkoeken maken? Smullen en koolhydraatarm!

Boekweitmeel pannenkoeken maken? Pannenkoeken het kan gewoon lekker eenvoudig maar wel koolhydraatarm. Je hebt alleen ander meel nodig namelijk boekweitmeel ken je dit? Wij gaan vandaag heerlijke pannenkoeken maken met een speciale bananen topping en een beetje Griekse Yoghurt met noten. Ben je al benieuwd worden naar het recept? Lees dan snel verder.

boekweitmeel pannenkoeken maken

Deze pannenkoeken zijn voor iedereen. Omdat het nog steeds snel en eenvoudig te maken is. Daarnaast omdat wij het standaard witte bloem vervangen voor boekweitmeel ook nog eens helemaal koolhydraatarm.

Lekker de pannenkoeken goudbruin bakken met een klontje boter. Wie wordt daar nou niet warm van? Heerlijk in het weekend maar ook door de weks als een lunch, boekweitmeel vult nog weer beter. Het zal wel iets anders zijn dan de traditionele pannenkoeken die je kent maar daarom zeker niet minder lekker.

Wil je mij verder helpen? Plaats dan onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of de ingrediënten, bedankt.

Ingrediënten voor boekweitmeel pannenkoeken met dadels

  • 300 ml amandelmelk of half volle melk
  • 2 grote eieren, scharrel
  • 180 g boekweitmeel
  • 80 g amandelen, snippers of gebruik een rijpe banaan hiervoor
  • 40 g walnoten, gepeld en ongebrand
  • 2 el kaneelpoeder
  • 8 dadels, zonder pit
  • 4 el vloeibare honing
  • 3 el bloemenhoning
  • 2 blokjes roomboter
  • 4 el Griekse yoghurt, 10% vet of 2% naar eigen keuze
  • Extra: koekenpan

Bereidingswijze voor boekweitmeel pannenkoeken

  1. Breek de eieren in een grote kom, doe het meel erbij, de melk, kaneelpoeder en snufje zout, klop het beslag helemaal glad en zet het even kort in de koelkast.
  2. Snijd  dadels fijn, stop de walnoten even in een vijzel en breek deze tot het eenvoudig is te strooien. Rooster deze nog even in de koekenpan tot er een heerlijke geur vrijkomt, let wel op dat het niet gaat verbranden.
  3. Zet je koekenpan op het vuur en doe er een klontje boter in en wacht to de boter helemaal is gesmolten. Nu schepje een flinke lepel beslag in je warme koekenpan en ga je lekker de pannenkoeken goudbruin laten worden per kant.
  4. Als het beslag in de pan gaat bubbelen is hij klaar om gedraaid te worden.
  5. Stapel de pannenkoeken op een bordje, opbakken tot het beslag helemaal leeg is. Serveer ze wanneer het allemaal klaar is met eerste een grote lepel Griekse yoghurt, dadel stukjes, geroosterde walnoten er overheen strooien, beetje bloemen honing en smullen. Wat een feest!

KHA Tip: Het boekweitmeel geeft de pannenkoeken wel een unieke smaak, als je wilt kun je ook gewoon volkorenmeel gebruiken. Je kunt de zoete dadels vervangen voor een banaan net zo lekker!

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor boekweitmeel pannenkoeken banaan te maken is voldoende voor 12 stukjes gebak. De voedingswaarde is berekent per portie:

  • Calorieën: 220
  • Koolhydraten: 7 g
  • Eiwitten: 19 g
  • Vetten: 4 g

Wil je graag meer koolhydraatarme avondeten recepten van ons proberen? Klik hier!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.