Burrito recept met kip? Goed gevulde burrito is echt een feestje voor jezelf en voor het gezin. Heerlijk voedzaam, gezond en vullend en ook nog eens goedkoop om te maken.
Alles wat je nodig hebt zit in de burrito om een geweldig maaltijd te hebben die binnen no-time op tafel staat.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet Verbranden en een Plattere Buik Krijgen? Verlies 2 kilo per week! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Je kunt in deze burrito’s ook voor extra vulling zilvervlies rijst verwerken alleen is dit niet helemaal koolhydraatarm. Om dit wel te doen kun je inplaats van rijst, bloemkoolrijst proberen. Geweldig alternatief en vult heerlijk de honger als je echt trek hebt.
Geeft jou een heerlijke boost ook geweldig voor het werk, je kunt het prima bewaren in de koelkast in een wrap met aluminiumfolie of gewoon in een duurzaam broodbakje.
Burrito recept met kip maken
Dit gerecht maak ik dus graag met bloemkoolrijst als aanvulling. Ik laat hier met name de saus zien zonder de nieuwe rijst. Je kunt dit gerecht dus maken met kip maar rundergehakt of witvis, zalm je kunt het werkelijk met alles combineren.
Ik vind het heerlijk om verschillende bonen te gebruiken. Je kunt kidneybonen, zwarte bonen, tuinbonen, bruine bonen of kapucijners alles is mogelijk!
Burrito saus zonder creme fraiche
Haal hem niet uit een potje! Je hebt helemaal geen creme fraiche nodig of burritozakjes etc. Je kunt gewoon met fijn gehakte tomaten, blikje tomatenpuree, milde paprikapoeder, knoflook geperst, rode pepper zonder pitjes en lekkere schep oregano en komijnpoeder met een snufje zwarte peper. Je kunt nog 2 el Griekse yoghurt toevoegen als je wat romige saus wilt.
Extra tip: 2 tl sambal voor die extra smaak. En beetje citroensap of rasp erdoor ook lekker.
Ingrediënten
- 400 g kipfilet, reepjes gesneden
- 1 el gerookte paprika poeder
- 1 blikje kidneybonen
- 1 el milde kerriepoeder
- 2 el paprikapoeder
- 4 grote koolhydraatarme tortilla’s, van Smart Wrap
- 400 g bloemkoolrijst, volg instructies pakket
- halve komkommer in stukjes gesneden
- 1 grote rode paprika, in stukjes
- 1 rode ui
- 2 el olijfolie
- 2 knoflook, geperst
- handje sesamzaadjes
- Snufje zeezout zwarte peper
Homemade Burrito saus
- 1 blikje tomatenblokjes
- 2 el gerookte milde paprika poeder
- 4 grote tomaten, in blokjes
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el komijnpoeder
- 2 partjes citroen, uitgeperst
- 2 el oregano
- Zwarte peper
- 2 tl chilipoeder
Bereidingswijze voor de koolhydraatarm Burrito recept met kip
- Snijd eerst de kipfilet in stukjes op een apart snijplank en bestrooi deze met olijfolie, vervolgens de kerriepoeder, gerookte en paprikapoeder en zwarte peper erin marineren. Vervolgens snijd je de ui, paprika, komkommer op een andere snijplank.
- Bak je lekker de kipfilet reepjes in de geperste knoflook met de kruiden lekker krokant en gaar. Vervolgens voeg je dit samen in een hapjes pan samen met de bonen en de groenten. Bloemkool rijst kort even wokken ongeveer 4/5 minuten.
- Pers en hak de knoflook echt fijn, meng dit in een kom met de tomatenblokjes uit blik, verse tomatenblokjes, Griekse yoghurt en de lekkere kruiden. Lekker mengen en als laatste de citroenrasp erbij en genieten. Hou je niet van chuncky? Doe dan alles even in een blender of met een staafmixer fijn malen.
- Doe de wraps heel kort in de pan af en toe draaien en als het gaat bubbelen zijn ze klaar met een mooie bruin look.
- Lekkere flinke schep op de burrito en samen met je eigen romige burrito saus, dat wordt een feestje! Smullen samen.
Tip:
Je kunt tijdens het maken zonder knoflook doen maar kiezen voor verse oregano. Heerlijk en alleen de knoflook vervangen voor verse oregano. Allemaal lekker!
Dit eten is ongeveer goed voor een redelijke portie met burrito saus en burrito recept met kip dus voldoende voor 3/4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 600
Koolhydraten: 36,6 g
Eiwitten: 38 g
Vetten: 23 g
Probeer ook eens dit recept: Koolhydraatarme linzen en gemengde groenten
Top. Juist nu je thuis zit moet je sowieso extra opletten!
Klopt Gerda zeker, maar gewoon wel lekker blijven koken! 😉
Kookgroet,
Heiko