Courgette spaghetti koolhydraatarm! Heerlijke pasta met tomatensaus!

Courgette spaghetti koolhydraatarm? We hunkeren allemaal wel eens naar een overheerlijk bord pasta bolognese.

Doordat we in dit recept de pasta met courgetti vervangen, is dit recept niet alleen koolhydraatarmer, maar ook laag in kcal!

Zo kun je blijven genieten zonder echt die kilo’s erbij te krijgen van je favoriete pasta met tomatensaus en deze is ook nog eens gezond en voedzaam voor ons lichaam. Zullen wij het gewoon eens proberen?

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Courgette spaghetti koolhydraatarm maken

Courgette spaghetti koolhydraatarm maken

Wist je dat de bolognesesaus zoals wij deze kennen eigenlijk helemaal niet uit italië komt? Italianen maken de bolognese namelijk zonder tomaat, ook wel ‘Ragu alla Bolognese’!

De ‘bolognesesaus’ zoals wij deze kennen, komt eigenlijk vanuit de Amerikaanse inspiratie op de ‘Ragu alla Bolognese’.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 500 gr courgette spaghetti of kant en klaar
  • 
2 tenen knoflook
  • 350 g mager rundergehakt
  • 
1 paprika
  • 
1 bouillonblokje (rund)
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 2 el tomatenpuree (100% puree uit blik)
  • 100 g cherrytomaten
  • 
2 el olijfolie
  • 
3 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 
handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram Rucola
- verse basilicum als garnering

Zo maak je een courgette spaghetti koolhydraatarm

  1. Snijd de ui, knoflook, paprika en tomaatjes in kleine stukken. Bak de ui in een pan met wat olijfolie totdat deze glanst en voeg vervolgens de knoflook toe. Bak deze kort mee en voeg dan het gehakt toe. Bak al roerend tot deze helemaal gaar is. Voeg dan de tomaatjes en paprika toe.
  2. Voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree samen met het bouillonblokje toe en roer dit goed door elkaar.
  3. Nu komen dan de Italiaanse kruiden toe en wat peper (en zout) naar smaak. Laat het geheel nog 15 min goed sudderen.
  4. Pak hierna een grote wok en bak de courgette spaghetti kort roerend gaar. (let op dat deze niet te slap wordt!)
  5. Verdeel de courgetti samen met de tomatensaus, rucola , verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas over de borden.

De voedingswaarden

Dit gerecht voor een courgette spaghetti koolhydraatarm is voldoende voor 3 personen. Voedingswaarden per eenpersoonsportie:

  • Calorieën: 279 kcal
  • Koolhydraten: 15,5 g
  • Eiwitten: 24,5 g
  • Vetten: 13 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.