Couscous salade met kip en feta? Met deze couscous maaltijd met kip zet je in een handomdraai een lekker en voedzaam gerecht op tafel. Echt een snel recept als je minder tijd hebt om te koken. Lees snel verder!
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Couscous salade met kip en feta maken
Ik ben op dit recept gekomen omdat ikzelf een keer naar Marokko ben geweest in Marrakech en daar kreeg ik een heerlijke salade met couscous er doorheen gemixed.
Daarbij zat er ook nog eens een gestoomde kippenpoten, wow wat was dat smullen geblazen! Die maken ze dan in een grote stomende tajine met vele kruiden, echt een smaak explosie op de goede manier.
Nu heb ik een variant gemaakt met normale couscous, munt, koriander en kipdrumsticks erg lekker en ook nog eens eenvoudig.
Wat heb je nodig?
- 276 gram couscous
- 600 g kipdrumsticks gekruid
- 1 blik tomatenblokjes
- ½ kipbouillon tablet
- 3 bosuien
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 150 gram veld sla
- 1 citroen
- 5 takjes koriander
- 1 halve komkommer
- 200 g witte kaas / feta kaas
- 380 g Tasty Tom trostomaten
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gedroogde munt
- 1 tl milde kerriepoeder
- Scheutje olijfolie
- 260 ml water
- Snufje zout en zwarte peper
Zo maak je couscous salade
- Zet een pan met 260 ml water op het vuur en breng dit aan de kook. Smelt hierin het bouillontablet, snufje knoflookpoeder en beetje kerriepoeder en giet dit over de couscous heen. Dek de schaal vervolgens af en laat dit ongeveer 5 minuten rusten.
- Was eerst de groente goed en snijd dan de tomaten, komkommers, paprika, courgette, koriander en bosuitjes fijn en in stukjes. Snijd alvast de citroen doormidden. Maak nu kleine blokjes van de witte / feta kaas met de hand of mes.
- Wok even kort de courgette met een scheutje olijfolie, knoflookpoeder en zwarte peper. Bak daarna de kipdrumsticks goed gaar en mooi krokant. Strooi hier nog wat gedroogde paprikapoeder, kerrie en knoflookpoeder overheen.
- Als de kip bijna gaar is giet je hier het blikje tomatenblokjes bij en laat je het even 15 min sudderen. Nu kan ook de komijnpoeder en klein beetje citroensap erbij.
- Nu doe je de smaakvolle couscous in een grote sla bak als het klaar is met bouillon opnemen, doe hierin de feta kaas blokjes, alle verse groente stukjes en mix het met de sla, gedroogde munt, koriander en beetje gerookte paprika poeder en zwarte peper. Als laatste een scheut olijfolie erbij.
- Meng de couscous salade even goed door elkaar en samen serveren met de kipdrumpsticks met tomatensaus. Smakelijk!
- TIP: ook erg lekker met rozijnen erdoor of mango stukjes in de couscous salade. Geeft het een heerlijke zomerse frisse smaak.
De voedingswaarden
Dit Marokkaanse menu recept met couscous is voldoende voor 2/3 personen. Voedingswaarden per eenpersoonsportie:
- Calorieën: 605
- Koolhydraten: 61
- Eiwitten: 19
- Vetten: 29
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!