Curry maken? Met dit recept maak je in een handomdraai Mexicaanse tortilla op koolhydraatarme basis. Heerlijk bij diverse gerechten en passend in een verantwoord eetpatroon.
TIP: ”Wil je een koolhydraatarm dieet volgen? Het beste Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden en je valt gemiddeld 2 kg per week af!”. Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>
Curry maken
Heerlijk en altijd goed te maken met deze Mexicaanse tortilla! Eenvoudig om deze gezonde tortilla’s zelf te maken thuis.
Ingrediënten
1 medium bloemkool
6 el olijfolie
1 tl mosterdzaad poeder
1 tl komijnpoeder
1 tl garam masala
1 tl kurkuma
2 teentjes knoflook, geperst
1 grote ui, in ringen
1 groene Spaanse peper, in ringetjes,
500 g spinazie
5 el groentebouillon
1 el fijngehakte koriander
zout en peper
takjes koriander, ter garnering
Zo maak je zelf curry met spinaziecurry
1. Doe de bloemkool in kleine roosjes.
2. Verhit olijfolie in een grote pan. Voeg de mosterdpoeder toe en mix het samen.
3. Voeg de overige specerijen, knoflook, ui, Spaanse peper toe en fruit het samen 3 min.
4. Voeg de bloemkool, spinazie, bouillon, koriander, zout en peer toe en laat het even afgedekt staan voor 15 min of tot het geheel zacht is geworden.
5. Neem de deksel van het de grote pan en laat de groenten nog 1 min koken om het vocht goed te laten indikken.
6. Schep de groente in een warme schaal en garneer het nog met wat verse koriander.
De voedingswaarden
Dit recept voor zelf curry maken met spinazie is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarden zijn berekent per portie:
Calorieën: 228
Koolhydraten: 8 g
Eiwitten: 8 g
Vetten: 18 g
Koolhydraatarme Tip: als je het systeem volgt ga je daadwerkelijk vet verbranden in 14 dagen probeer het 30 dagen menu >>
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!