Eiwitdieet: ontdek de koolhydraatarme snacks van Protiplan

Eiwitdieet? Afvallen willen we bijna allemaal. Ons luie leven maakt dat de kilo’s er bij aan vliegen als we niet op ons voedingspatroon letten en niet genoeg sporten. Als het dan tijd wordt om ons in badkleding te vertonen, zien we daar enorm tegenop. Want wat moeten onze vrienden en vriendinnen wel niet denken van onze vetrolletjes en love handles?

Op deze website voel ik regelmatig diëten en supplementen aan de tand. Zelf ben ik een fan van koolhydraatarm eten, waarvan ik weet dat het resultaten oplevert. Maar er zijn ook andere filosofieën en ik sta open voor wetenschappelijk onderbouwde methoden. Daarom is deze keer het eiwitdieet aan de beurt. Specifiek gaan we kijken naar de Eiwitdieet Box van het merk Protiplan, dat te koop is bij Bol.com.

Wat is een eiwitdieet eigenlijk?

Een eiwitdieet is een dieet waarbij eiwitten de hoofdrol spelen. Eiwitten zijn belangrijk voor het behoud van spiermassa en hebben een verzadigend effect. Je zal dus minder snel honger hebben en je lichaam zal meer energie moeten gebruiken om de eiwitten af te breken. Hierdoor zal je sneller afvallen. Een eiwitdieet is in zekere zin vergelijkbaar met een koolhydraatarm dieet, waarbij je ook vaak voor eiwitten kiest om het hongergevoel te stillen.

Hoe werkt de Eiwitdieet Box van Protiplan?

Een eiwitdieet kun je natuurlijk zelf samenstellen. In vlees, vis, kaas, yoghurt, soja-producten en noten zitten veel eiwitten. Maar als je nog maar net met een eiwitdieet begint te experimenteren, is een beetje hulp van harte welkom. Vanuit die behoefte ontwikkelde het merk Protiplan de zogeheten Eiwitdieet Box.

Dit pretpakket is speciaal ontworpen om afvallen gemakkelijker en smakelijker te maken. De box bevat 7 dagen aan eiwitrijke eetmomenten, waaronder ontbijt, lunch en tussendoortjes. Ook krijg je er recepten bij waarmee je zelf eiwitrijke, koolhydraatarme maaltijden maakt. Het is de bedoeling dat je 6 eiwitproducten per dag consumeert.

Hoe werkt de Eiwitdieet Box van Protiplan

70% van je gewicht kwijtraken

Wacht eens even: het bovenstaande kopje klinkt wel heel alarmerend. Want wie wil er nu 70% van zijn of haar lichaamsgewicht kwijtraken? Wat ik eigenlijk bedoel te zeggen is dat de Eiwitdieet Box is gemaakt om 70% van het gewenste aantal kilo’s af te slanken. Dus wil je 10 kilo afvallen, dan gebruik je de Eiwitdieet Box net zo lang (en koop je indien nodig bij) totdat je 7 kilo kwijt bent. Vervolgens blijf je op eigen houtje, maar met de begeleiding en instructies van Protiplan, gezonder en eiwitrijk eten. Zo raak je de laatste 3 kilo op een gezond ritme kwijt.

Dat lijkt me een realistisch. Protiplan belooft je dus geen gouden bergen, maar is eerlijk en verlangt van jou dus ook de nodige inzet. Dit merk maakt producten die vegetarisch en glutenvrij zijn.

Top 5 beste Protiplan-producten:

1. Protiplan starterspakket

Het starterspakket is een goede kennismaking met de producten van Protiplan. Met de 42 koolhydraatarme producten kun je één week mee vooruit. Lekker, gezond en belangrijker nog: je gaat hier resultaat mee boeken.

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • Leuke start van het keto-dieet
 • Gegarandeerd succes

2. Protiplan knäckebröd

Ik weet niet hoe jullie het thuis uitspraken, maar bij mij hadden we het altijd over knekkebrood. Deze Zweedse crackers zijn normaalgesproken niet bepaald proteïnebommetjes, maar de versie van Protiplan wel. Dat maakt dit knäckebröd het op-één-na-populairste eiwitproduct van Protiplan.

Voordelen:

 • Heerlijk krokant
 • 50% minder koolhydraten
 • Ideaal bij ontbijt of lunch of, als tussendoortje

3. Protiplan eiwtrepen

Een heerlijke energie-boost in de vorm van een reep. Met chocola! Deze proteïnereep vindt echt iedereen lekker. Ideaal als tussendoortje, om even het hongergevoel te rekken.

Voordelen:

 • Met chocola
 • Weinig koolhydraten, veel eiwit
 • Korting bij meerdere verpakkingen

4. Protiplan tortilla-wraps

Je ziet het: met het eiwitdieet hoef je beruchte koolhydraten-bronnen niet uit je voedingspatroon te elimineren. Je kunt nog steeds brood of pasta eten, als het maar een koolhydraatarme versie is, verrijkt met eiwitten. Hetzelfde geldt voor de tortilla-wraps, die als warme broodjes over de Protiplan-toonbank gaan.

Voordelen:

 • 9 eiwitten per wrap!
 • 24 wraps per verpakking
 • Vegan en zonder toegevoegde suikers

5. Protiplan eiwitrijke smoothies

Eiwitsmoothies zijn perfect als snel ontbijt of als tussendoortje. Maak je zelf een smoothie met fruit, dan zit hij al gauw vol met (natuurlijke) suikers en ontbreken de proteïnen. Protiplan lost dit op met kant-en-klare, eiwitrijke smoothies. Ideaal voor ná je Protiplan-kuur.

Voordelen:

 • 12 flesjes per verpakking
 • Lekkere smaken: aarbei, banaan en mango
 • Korting bij meerdere verpakkingen

Reviews van gebruikers

Veel gebruikers zijn enthousiast over de eiwitproducten van Protiplan. Ze vinden de maaltijden smaakvol en gevarieerd en stellen de gemakkelijke bereiding op prijs. Veel van de producten zijn zelfs kant-en-klaar, zoals broodjes en shakes. Wel lees ik geluiden over de prijs; dat die iets te hoog zou zijn.

Dus, kopen of niet?

De Eiwitdieet Box van Protiplan maakt het makkelijk om relatief snel gewicht te verliezen met een eiwitdieet. Dat koolhydraatarm eten werkt hoor je me al vaker zeggen, dus aan de effectiviteit van deze box hoeven we echt niet te twijfelen. Met deze box kun je één week vooruit. Of het de investering van € 89,– waard is, laat ik aan jou over.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 2 Gemiddeld: 4]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.