Frambozen en blauwe bessen toetje? Romig, zacht en zoet zijn de kenmerkende woorden voor dit heerlijke dessert. Een luchtig toetje voor na een zwaar maal, maar absoluut verrassend lekker.
Tip: Zorg dat je oven goed heet is zodat de bessen snel verhit kunnen worden tot het punt dat ze bijna barsten – ze zijn dan de perfecte temperatuur om uiteen te vallen in de mond.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Frambozen en blauwe bessen toetje
In Tegenstelling tot een normaal dessert is deze toet hartstikke koolhydraatarm en dus uiterst geschikt voor een koolhydraatarm dieet!
Serveertip: je kunt deze overheerlijke dessert serveren met een lepel Griekse Yoghurt.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten, voor 6 personen
Ingrediënten:
- 400 gr bramen, frambozen en blauwe bessen
- 4 el zoetstof, bijv stevia
- 150 gr roomkaas
- 5 el slagroom
- Halve citroen, sap
- Geraspte schil van 1 citroen
Zo maak je een Frambozen en blauwe bessen toetje
-
Zet de grill op de hoogste stand. Doe het fruit in een ovenschotel en voeg 1 el zoetstof toe. Schep dit door het fruit heen
-
Klop de roomkaas in een kom los met de slagroom, 2 el zoetstof en het citroensap. Verdeel dit mengsel over het fruit. Bedek grotendeels het oppervlak maar laat een rand rondom vrij. Strooi de geraspte citroenschil hier overheen
-
Gril het fruit ongeveer 5 minuten, tot de bovenkant goudbruine vlekken heeft en de bessen wat zijn opgeblazen.
-
Direct serveren en als het kan samen genieten! Heerlijk.
Voedingswaarden per portie
Dit gerecht voor Mexicaanse ovenschotel met rundergehakt is voldoende voor:
Voedingswaarde per portie.
- Calorieën: 174 kcal
- Koolhydraten: 4 g
- Eiwitten: 2 g
- Vetten: 17 g
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.