Geraspte mozzarella met heerlijke knoflookbroodje, zonder de nadelen!

Geraspte mozzarella met heerlijke knoflookbroodje? Heb je dit weekend even een heerlijke snack nodig voor tijdens de film of als er bezoek langs komt? Dit koolhydraatarme knoflookbroodje is heerlijk voor bij een soep, een stoof of bij de borrel. Check snel het recept!

TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarme kookboek voor het creëren van een slank en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken check de kortingspagina >>

Geraspte mozzarella met knoflookbroodje maken?

Geraspte mozzarella maken

Ingrediënten, voor ongeveer 1 a 2 broodjes:

Ingrediënten:

  • 170 gr geraspte mozzarella
  • 75 gr amandelmeel
  • 5 gr kokosmeel of extra amandelmeel
  • 2 eieren
  • ½ tl knoflookpoeder
  •  zout en peper naar eigen smaak

Topping:

  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • 15 gr geklaarde boter
  • 1-2 geperste knoflook
  • Peterselie
  • optie: handje geraspte mozzarella
  • optie: handje verse of gedroogde rozemarijn
  • Extra kruiden: 4 tl oregano en/of Italiaanse kruiden

Zo maak je een recept: Chinese kool ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de geraspte mozzarella en roomkaas in een steelpannetje.

  2. Smelt de mozzarella en roomkaas in een steelpannetje en haal deze van het vuur zodra deze goed gesmolten zijn. Roer goed zodat de kaas goed mengt. Haal het pannetje van het vuur.

  3. Voeg het amandelmeel, kokosmeel, knoflookpoeder, zout en peper toe en roer dit door de gesmolten kaas. Als het deeg te dik is kun je het geheel nog een beetje opwarmen.

  4. Voeg als laatste de eieren toe en kneed het deeg minimaal 2 min.

  5. Leg het deeg tussen 2 velletjes bakpapier en rol het deeg tot de gewenste vorm en dikte. Verwijder dan het bovenste vel bakpapier en prik wat gaatjes in het deeg met een vork.

  6. Smelt ondertussen in een klein steelpannetje de boter. Snijd de peterselie (of kruiden naar wens) en meng de boter met de parmezaanse kaas, kruiden en geperste knoflook.

  7. Schep de mix van boter, kaas en knoflook op het deeg en bak het deeg 15 min in de voorverwarmde oven. Daarna lekker smullen op de borrel!

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 589 gram
Koolhydraten: 5 gram
Eiwit: 40 gram
Vet: 47,4 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 4]

1 gedachte over “Geraspte mozzarella met heerlijke knoflookbroodje, zonder de nadelen!”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.