Geroosterde paprikasoep? Deze soep heeft een echt mediterraan tintje, want er zijn paprika’s, tomaten, Spaanse pepers en basilicum in verwerkt.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Geroosterde paprikasoep
Zin in een gezonde en warme maaltijd? Dan is deze soep van mooie geroosterde paprika en pepers met snufje chilipeper is de uitkomst!
Wat heb je nodig?
225 g rode paprika’s, zaadjes verwijderd en in reepjes
1 ui, in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
1 groene Spaanse Peper, fijngehakt
3 dl passata (gezeefde tomaten)
6 dl groentebouillon
2 el fijngehakt basilicum
takjes basilicum, ter garnering
Hoe maak je geroosterde paprikasoep
- Rooster de paprika’s in de voorverwarmde oven en leg daarna de paprika’s in een grote pan en voeg de ui, het knoflook en de Spaanse peper toe. Voeg de gezeefde tomaten en de groentebouillon toe en brengen het geheel al roerend aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat het geheel nog 20 minuten pruttelen, of tot de paprika’s zacht zijn. Laat het geheel uitlekken, en bewaar het vocht en de groenten apart.
- Druk de groenten met de bolle kant van een lepel door een zeeg of meng ze in de keukenmachine.
- Schep de groentepuree in een schone pan en voeg het bewaarde vocht toe. Roer het basilicum erdoor en verwarm de soep. Garneer de soep met de takjes basilicum en serveer hem onmiddellijk.
- Tip: je kunt de soep ook heerlijk koud serveren met 1,5 dl Griekse yoghurt er doorheen.
De voedingswaarden
Het recept is voor vier porties en bevat de juiste voedingsstoffen zoals vitamine C, foliumzuur, vitamine B11, vitamine B6, magnesium en kalium.
De voedingswaarden zijn per portie en zien er als volgt uit:
calorieën: 55
koolhydraten: 11 gram
eiwitten: 2 gram
vetten: 0,5 gram
suikers 10 gram