Zoek jij gevulde puntpaprika en helemaal koolhydraatarm? Dan hoef je niet verder te zoeken want dit recept is niet alleen gezond, maar ook nog eens super lekker.
Het is niet zo verwonderlijk dat veel mensen gek zijn op paprika’s. Ze smaken zoet en zijn heel veelzijdig te gebruiken in allerlei gerechten.
TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarmmodel voor het opbouwen van een fit en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken voor 5 ,- euro >>
koolhydraatarm gevulde puntpaprika
Gevulde puntpaprika maken aan de hand van dit koolhydraatarme recept is helemaal niet moeilijk. Je kunt ze verantwoord eten als lunch, maar ook als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een groene salade. Dus, ook als je een beetje op je lijn wilt letten is dit recept voor gevulde paprika’s een heel goed idee. Daarnaast zitten ze vol met essentiële vitamines voor je lichaam.
De vulling voor koolhydraatarme gevulde puntpaprika is gemaakt van rundergehakt, waardoor dit recept weinig vet bevat. Natuurlijk mag een gezond knoflooksausje ook niet ontbreken. Zo ben je lekker aan het snacken, terwijl je eigenlijk heel verantwoord bezig bent. Dit recept voor puntpaprika met gehakt is absoluut de lekkerste én gezondste van allemaal.
Gevulde puntpaprika met rundergehakt en gezonde knoflooksaus
Kun je haast niet wachten om zelf een gevulde puntpaprika met rundergehakt vulling te maken? Dat kunnen we ons helemaal voorstellen. Niet alleen omdat de smaak ervan onweerstaanbaar is, maar een puntpaprika zit ook nog eens vol met vitaminen en mineralen. Wist je dat een paprika heel veel vitamine A en C bevat?
Daarmee zijn deze rode lekkernijen één van de meest gezonde groentes die we kennen.
Naast de nodig vitaminen bevat de puntpaprika ook nog eens magnesium, mangaan en ijzer. Belangrijk om je lichaam gezond en in topconditie te houden. Nog een goede reden dus om zelf aan de slag te gaan met dit koolhydraatarme recept voor gevulde puntpaprika.
Wat is de voedingswaarde van dit recept met gevulde puntpaprika?
Je kunt natuurlijk al wel aan voelen komen dat dit een lekker gezond receptje is, maar toch is het altijd belangrijk om even naar de voedingswaarde te kijken. Zo weet je zeker dat jouw zelfgemaakte puntpaprika met rundergehakt en knoflooksaus een verantwoorde keuze is. Dit recept is geschikt voor 6 porties. De voedingswaarden zijn hier dan ook op berekend:
Calorieën: 284
Koolhydraten: 8,5
Eiwitten: 22,6
Vetten: 17,6
Welke ingrediënten heb je nodig:
500 gram rundergehakt (mager)
1 ui
3 grote puntpaprika’s
2 eetlepels limoensap
1,5 teentje knoflook
150 ml crème fraîche
180 ml water
½ zakje Mexicaanse kruiden (taco kruiden mag ook)
Gedroogde peterselie
Zo maak je zelf gevulde puntpaprika met rundergehakt en knoflooksaus:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de paprika’s en verwijder de steel. Snijd ze vervolgens in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
2. Snij de ui en de knoflook in kleine stukjes en fruit deze vervolgens in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg hierna het rundergehakt toe en bak dit in ongeveer 7 minuten gaar.
3. Verwijder het braadvocht van het gehakt en voeg het water en de Mexicaanse kruiden toe. Even goed roeren en voor ongeveer 10 minuten op een zacht pitje door laten bakken.
4. Leg de gehalveerde puntpaprika’s op een met bakpapier beklede ovenplaat en vul ze vervolgens met het gehaktmengsel. Schuif ze in de oven en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar.
5. Pak een klein schaaltje en meng daarin de crème fraîche, knoflook, limoensap en de gedroogde peterselie. Goed roeren en even koelen in de koelkast.
6. Haal de koolhydraatarme gevulde puntpaprika’s uit de oven en besprenkel ze met wat kaas. Plaats ze nog even terug in de oven voor een lekker knapperig korstje.
7. Serveren met wat frisse knoflooksaus en jouw verantwoorde snack is er helemaal klaar voor! Eet smakelijk!