Havermout koolhydraatarm? Super gezond en lees hier waarom!

Havermout is een perfecte basis als je koolhydraatarm wilt eten. Niet alleen als ontbijt, maar natuurlijk ook als tussendoortje. Zo kun je havermout in de ochtend dan ook prima vervangen brood wat vaak vol met koolhydraten zit.

Havermout in een koolhydraatarm eetpatroon

Daarnaast is havermout ook nog eens bijzonder snel te bereiden. Ideaal dus als je naar je werk moet of andere verplichtingen hebt. Je hoeft havermout dan ook maar kort te koken. Daarnaast kun je het ook nog eens in combinatie met tal van andere dingen eten.

Havermout als koolhydraatarm ontbijt, lunch of tussendoortje gaat ook prima samen met kwark of yoghurt. Combineer je dit met diverse noten en zaden, dan krijg je ook nog eens de nodige omega-3 binnen. Havermout past in een koolhydraatarm eetpatroon omdat het rijk is aan complexe koolhydraten. In tegenstelling tot de snelle variant, worden deze gewoon door het lichaam verbrand. Daarnaast geven ze de energie gedoseerd af aan ons lichaam waardoor onze bloedsuikerspiegel optimaal in balans blijft. Daardoor heb je geen last van een vermoeid gevoel of de welbekende suikerdip na het eten.

Havermout eten als koolhydraatarm ontbijt

Havermout is natuurlijk bij uitstek geschikt als je in de ochtend graag koolhydraatarm wilt ontbijten. Zo begin je de dag lekker energiek en gezond. Maar, havermout kun je ook voor diverse andere toepassingen gebruiken. Zo kun je er bijvoorbeeld prima een cake of brood mee bakken op koolhydraatarme basis. Daar kun je ook diverse noten en zaden in verwerken zoals bijvoorbeeld pompoen of chia zaad.

Ook diverse soorten fruit gaan heel goed samen met de zachte smaak van havermout. Super lekker en een goede basis voor een gezond begin van de dag waarbij je energie optimaal verdeeld wordt. Daarmee is havermout een prima aanvulling als je een koolhydraatarm eetpatroon wilt hanteren. Omdat je met het eten van havermout de inname van suikers aanzienlijk beperkt, blijf je ook nog eens lekker op gewicht.

Koolhydraatarme Tip: als je het systeem volgt ga je daadwerkelijk vet verbranden in 14 dagen probeer het 30 dagen menu >>

BGreat heeft een heerlijk Gratis weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

snelle tomatensoep

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.