Huisparfum: mogelijkheden, kosten en waar te koop

Als je tien jaar geleden in een woonwinkel naar huisparfum vroeg, werd je waarschijnlijk raar aangekeken. Huisparfum is namelijk echt iets van de afgelopen jaren.

We geven steeds meer om de geur in ons huis en zien in dat dit een grote invloed heeft op de sfeer. Geurstokjes en geurkaarsen kwamen eerst en nu is huisparfum het product om je huis een lekkere geur te geven.

Huisparfum komt echter in veel verschillende maten en soorten. Velen weten zelfs niet dat ook geurstokjes en geurkaarsen tot huisparfum gerekend worden. Hierdoor zijn de mogelijkheden van huisparfum nog een stuk breder dan velen denken. Net als de plekken waar je huisparfum kunt kopen en wat hier gemiddeld de kosten voor zijn.

Met merken als Rituals, Robijn en Riverdale zijn alle grote namen aanwezig. Nu moet jij nog bepalen welk huisparfum jouw woning een lekker geurtje mag gaan geven.

Wat is huisparfum?

Wat is huisparfum

Huisparfum is een verzamelnaam voor verschillende mogelijkheden om je huis een lekkere geur te geven. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals het verstuiven, branden of sprayen van een geur.

De bekendste producten die onder huisparfum vallen, zijn;

 • Geurstokjes (o.a. Rituals, Robijn en Bolsius)
 • Geurkaarsen
 • Geurverstuivers
 • Geurbranders
 • Interieurparfum
 • Wierook
 • Potpourri

Het kan zo zijn dat je op een website als bol.com huisparfums bent tegengekomen. Alhoewel de benaming gelijk is aan de categorie zijn huisparfums eigenlijk interieurparfums.

Hoe maak je huisparfum?

Hoe maak je huisparfum

Het maken van huisparfum is niet ingewikkeld. Het eindresultaat verschilt daarentegen erg van wat mensen hiervan verwachten. Indien je huisparfum wilt maken dat in de buurt komt van het huisparfum dat je kunt kopen, ben je vaak duurder uit dan wanneer je huisparfum koopt. Dit heeft alles te maken met de benodigde ingrediënten.

Fabrikanten van huisparfum maken van een groot aantal ingrediënten gebruik waar je als consument lastig aan kunt komen. Daarnaast zijn dergelijke ingrediënten meestal alleen in grote hoeveelheden te koop.

Mocht je alsnog je eigen huisparfum willen maken, zijn hier op Youtube verschillende tutorials over te vinden.

Welke huisparfum moet ik kopen?

Het actuele aanbod huisparfum is enorm waardoor het bepalen van het parfum dat bij jou past lastig is. Steeds meer Nederlanders willen namelijk hun huis een lekker geurtje geven en dat hebben de grote merken door.

Hierdoor zijn de afgelopen jaren diverse merken waarvan je het niet verwacht, waaronder Robijn en Albert Heijn, met eigen huisparfums op de markt gekomen.

De eerste stap in het bepalen welk huisparfum jij moet kopen, begint bij het kiezen van het soort huisparfum. Dit doe je door jezelf te vragen of jij bijvoorbeeld het belangrijk vindt dat het parfum zichzelf zonder actie vanuit jou blijft verspreiden of niet.

Geurstokjes zorgen voor een constante werking zonder dat jij iets hoeft te doen. Interieurparfum werkt alleen als jij ook echt het parfum gebruikt. Net als geurkaarsen.

Daarnaast heeft jouw budget invloed op het product dat je kunt kopen. Geurstokjes lijken bijvoorbeeld goedkoop, maar gaan relatief kort mee en moeten dan ook regelmatig bijgevuld worden. Een goede geurkaars kost mogelijk wat meer alleen gaat ook langer mee.

De volgende stap is om onderscheid tussen de verschillende merken te maken. Welke geurtjes vind je lekker? Ben je een echte fan van Lampe Berger, Rituals of juist Riverdale? Of wil je de geur van frisse was met Robijn in huis halen?

Waar kan ik huisparfum kopen?

Huisparfum is bij vrijwel iedere drogisterij, supermarkt en grote webshop te koop. De omvang van het aanbod huisparfum loopt echter uiteen. Bij de meeste drogisterijen en supermarkten kom je slechts enkele merken tegen, waarvan vooral geurstokjes en eventueel geurkaarsen te vinden zijn.

Bij een webshop als Bol.com is daarentegen een groot aanbod met geurstokjes, -branders, -verstuivers en -kaarsen te koop. Als je vandaag besteld, heb je het zelfs morgen al binnen!

1. O’dor® Aroma Diffuser – Afstandsbediening tot 6 meter – Extra Lemongrass Etherische Olie

Graag vrolijk makende en verfrissende geur? Met zijn strakke design en mystieke nevel bent u verzekerd van een ontspannen schouwspel met relaxeffect voor al uw zintuigen. De mist wordt namelijk beschenen door de zachte LED verlichting die zowel op een bepaalde kleur kan worden ingesteld. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • ziet er stijlvol uit, eenvoudig in gebruik
 • Kan genoeg water in de diffuser
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. Seidon™ Aroma Diffuser – Zwart

Jij zoekt een grote kindvriendelijke boerderij kleed? Creëer de balans en rust die u verdient met de pure biologische etherische oliën van Seidon. Met deze diffuser kunt u dus de hele dag door een heerlijk geur verspreiden. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Heel handig in gebruikt en geeft super mooie kleuren
 • verspreid de geur goed
 • Goede prijs/kwaliteit

3. SensaHome ZEN300 Aroma diffuser Geur Verspreider Anti Bacterie

Thuis je eigen zen plek creëren? Buiten het feit dat het bedoeld is om je huis een frisse en aangename lucht te geven is dit chique product een investering voor je interieur. Door de ZEN 300 worden al uw zintuigen bevredigd waardoor ontspannen niet meer moeilijk is. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Leuk ontwerp en stevige kwaliteit
 • mooie lichten en fluisterstil (<30dB)
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Medisana AD620 – Aroma vernevelaar

Fijne grote speelmat met leuke jungle speeltjes erop? Een groot speelkleed voor je baby is daarom ideaal voor op de houten, stenen of betonnen vloer. De vrolijke jungle figuren en de verschillende speelfuncties zorgen voor veel speelplezier en ontwikkelen de tastzin van jouw baby. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Grote tank inhoud gaat zeker 8 uur mee
 • De kleurenlicht kun je zelf heel gemakkelijk instellen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. SensaHome ZEN400 Aroma diffuser Geur Verspreider Anti Bacterie Met Sfeervolle LED Verlichting

Fijn formaat, makkelijk te gebruiken? De Zen400 is de grootste aroma diffuser met een waterreservoir van 400ml. Het grote waterreservoir zorgt voor een langere damptijd. Met de Zen400 aroma vernevelaar kan je zeker 10 uur lang genieten van een ontspannende en frisse geur. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 •  3-in-1: Aroma diffuser, luchtbevochtiger en nachtlamp
 • De geur verspreid zich echt goed
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

 

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.