Hutspot met bruine bonen en spekjes? Heerlijk alternatief!

Hutspot met bruine bonen en spekjes? Soms heb je gewoon echt zin in een stampot en welke stampot is lekkerder dan de bekende hutspot! Om je avondmaaltijd gezond te maken wil je het graag vol stoppen met gezonde eiwitten, vitamines en mineralen, nou dat kunnen perfect doen met bruine bonen. Bruine bonen? Ja! Echt heerlijk met een handje spekjes erbij. Het ook nog eens koolhydraatarm(er) te maken.

Hutspot met bruine bonen en spekjes

Eigenlijk kan een goede hutspot altijd wel in een weekmenu, vooral als het buiten wat kouder wordt zoals met de herfst en in de winter. In deze periode grijpt vaak heel Nederland weer naar de vertrouwde stampotten. Vandaar deze heerlijke variant met bruine bonen en spekjes maar wel met een twist!

Wil je mij verder helpen? Plaats dan onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of de ingrediënten, bedankt.

Ingrediënten voor de hutspot

250 gr zoete aardappel, zoek grote maar wel makkelijk te snijden uit
250 g wortels, winterpeen of bosbeen zijn maar wel in stukken
360 gram bruine bonen (uit de pot)
200 g spekjes,  het liefste biologisch Spekreepjes
3 el olijfolie
3 flinke uien, gesnipperd en wel of een kant-en-klaar mix
125 gr roomkaas
1 blokje groentebouillonblokje
nootmuskaat
2 teentje knoflook, geperst
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze voor hutspot met bruine bonen klaarmaken

  1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukken. Persoonlijk schil ik de zoete aardappelen niet eens meer maar kook en pureer ik alles gewoon samen.
  2. Pak een kleine koekenpan en bak hierin met wat roomboter de spekreepjes lekker krokant en goudbruin.
  3. Kook nu de gesneden zoete aardappels, knoflook en wortel samen in een stoompan 15 min max en in normale grote kookpan ongeveer 25/30 min vergeet niet het blokje bouillon erin te doen voor net die extra smaak aan je stampot.
  4. Giet nu de zoete aardappelen samen met de wortels af maar vergeet niet het kookvocht even te bewaren in een staalpannetje of andere kookpan.
  5. Voeg nu de bruine bonen, roomkaas, uien, vet van de spekjes, kookvocht en nu lekker stampen tot een smeuïge en lekkere stamppot.
  6. Garneer de stampot met zout en peper naar smaak en beetje nootmuskaat erop en smullen!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Ook heerlijk met kip inplaats van spekjes! Voeg nog wat geroosterde pijnboompitten toe aan de stampot of een lepel gebakken sambal voor wat extra pit of noten smaak.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor hutspot maken is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 470
Koolhydraten: 38 g
Eiwitten: 18 g
Vetten: 37 g

Wil je graag meer koolhydraatarme avondeten recepten van ons proberen? Klik hier!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
Click here to subscribe

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

2 gedachten over “Hutspot met bruine bonen en spekjes? Heerlijk alternatief!”

  1. Hoi HeiKo
    Beetje vreemd dat bij het recept voor koolhydraat arme hutspot met bruine bonen de voedingswaarde staat van ” ovenschotel met broccoli en zalm “.
    Dat moet toch een vergissing zijn!
    Met vriendelijke groet,
    Sjoukje

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.