Italiaanse ovenschotel met courgette en tomaat? Deze heerlijke Italiaanse verwennerij is dan wel geen pizza, maar doet absoluut denken aan de heerlijke smaaksensatie van pizza.
Daarbij is dit recept ook nog eens koolhydraatarm en rijk aan groenten!
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Italiaanse ovenschotel met courgette en tomaat maken
Dit recept maakt veel gebruik van tomaten, deze mooi rode rakkers zijn belangrijk in het gevecht tegen overgewicht. Als je dit wekelijks eens eet kan het al een gunstig effect hebben. Vooral als graag wat kilootjes kwijt wil. Net zoals komkommers bestaan tomaten namelijk voor liefs 90 procent uit water.
Hierdoor zorgen tomaten voor een goede afvoer van afvalstoffen uit het lichaam, naast dat je dan altijd goed moet drinken helpen tomaten hiermee. Deze mooie tomaten hebben ook oxalische zuren. Zuren zorgen voor versnelling in het stofwisseling en helpen onze nieren om vocht af te drijven en vet deeltjes uit te spoelen.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 courgettes
- 2 el olijfolie
- 5 rode uien, gesneden in dunne halve ringen
- 2 tenen knoflook, in kleine stukjes
- 250 gr cherry tomaten, gehalveerd
- 250 gr mozzarella kaas, gesneden in kleine plakken
- Handje verse basilicum
- 1 tot 2 tl gedroogde oregano
- 1 kg gepureerde tomaten ( 2 pakjes Tomatenpuree)
- 1 tl balsamicoazijn
- 100 gr rucola
Zo maak je een Italiaanse ovenschotel met courgette en tomaat
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgettes in de lengte in plakken van ongeveer een halve cm dik. Bestrijk deze plakken met olie en peper.
-
Verdeel de plakken over de met bakpapier beklede bakplaten en bak deze ongeveer 10 min. Wissel deze tussendoor om.
-
Bak in een koekenpan de ui, knoflook en oregano 1 min. Voeg dan de gepureerde tomaten toe en verwarm. Breng op smaak met wat peper en zout.
-
Leg ⅓ van de courgetteplakken over de bodem van de ovenschaal. Strooi ⅓ basilicum en schep de saus erop. Leg de mozzarella plakjes, tomaatjes en overige basilicum daarop.
-
Bak 25 min in het midden van de oven goudbruin. Zodat de mozzarella lekker kan smelten en de schotel een laagje krijgt.
-
Meng ondertussen de olijfolie met balsamicoazijn en peper zodat dit een dressing wordt. Roer de rucola hier doorheen en leg dit mengsel op de schotel zodra deze uit de oven komt.
De voedingswaarden
Dit gerecht voor een Italiaanse ovenschotel met courgette en tomaat is voldoende voor 4 porties.
Voedingswaarde per portie.
- Calorieën: 465 kcal
- Koolhydraten: 42 g
- Eiwitten: 24 g
- Vetten: 19 g
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?
Ik klik iedere keer gratis weekmenu aan maar heb er nog nooit geen gekregen
Hebben wij aangepast! Bedankt voor de tip Annie 🙂
Er staat in het recept niet wat je met de overige courgettes en saus moet doen. Je spreekt enkel van 1/3 courgettes en 1/3 saus. Ik heb uiteindelijk alles er bovenop gelegd, maar dit klopt niet want volgens mij moet de mozzarella bovenop.
Hey Myriam,
klopt helemaal, de saus moet er gewoon helemaal op daarna inderdaad de mozzarella plakjes. Ik heb het gelijk even aangepast in het recept 🙂 Volgens mij heeft het verder wel gesmaakt toch? 😉
Groet,
Heiko