Italiaanse ovenschotel met kip? Deze ovenschotel is niet alleen perfect als je wil afvallen, maar is ook nog eens ovenHEERLIJK! De combinatie van de courgette met tomaat, paprika en kaas geeft een ware smaaksensatie. Het gerecht bevat maar 250 kcal wat het wel heel makkelijk maakt om af te vallen. Lees snel verder!
TIP: ” Afvallen met Koolhydraatarme recepten? Bekijk onze aanbieding voor 5 kookboeken voor het opbouwen van een fit lichaam! Check de kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken check de kortingspagina >>
Italiaanse ovenschotel met kip maken?
TIP: Wil je een iets vullender gerecht? Combineer dit dan met een heerlijk stukje kipfilet of magere rundergehakt!
Ingrediënten, voor ongeveer voor 7 porties:
Ingrediënten:
- 600 gr courgette
- 300 g kipfilet in stukjes
- 150 gr aubergine
- 140 gr geraspte parmezaan
- 1 gele paprika
- 2 eieren
- 30 gr broodkruimels
- 70 ml olijfolie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Zwarte peper en zout naar smaak
Zo maak je een recept: Italiaanse ovenschotel met kip
-
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de kipfilet in stukjes, marineer deze met olijfolie en beetje Italiaanse kruiden, peper en zout.
-
Bedek een ovenschaal met een blad bakpapier. Snijd de courgette, aubergine en paprika in kleine stukjes.
-
Klop in een grote kom de eieren los en meng dit met de kipfilet stukjes, courgette, aubergine, paprika, broodkruimels, kaas, olijfolie en kruiden. Schenk het volledige mengsel in de ovenschaal.
-
Bak de ovenschotel in een voorverwarmde oven 45 minuten tot het gaar is en het ei gestold. Nu heerlijk smullen!
Voedingswaarden per porties
Calorieën: 250 gram
Koolhydraten: 9 gram
Eiwit: 8 gram
Vet: 16 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
al
De kip wordt gemarineerd maar verder niet. Eet je dit naast de ovenschotel of gaat het er doorheen?
Hey Emmely, de kipfilet gaat door het mengsel en dan lekker de oven in om lekker krokant te worden.
Kookgroet,
Heiko