Karbonade bakken? Heerlijke smaak en lekker sappig!

Wil jij graag een karbonade bakken? Smakelijk en ook niet duur en heerlijke aanvulling voor je avondmaaltijd. Dit recept is lekker en eenvoudig! Gaat samen met gesnipperde rode bietjes, ui, zout  en peper samen is altijd smullen geblazen maar dit gerecht is ook verantwoord voor jou. Daarnaast is dit recept echt smullen en is het ook nog eens koolhydraatarm(er) te maken.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste koolhydraatarme recepten? Probeer het Gratis Koolhydraatarm Weekmenu >>

Karbonade bakken

Je kunt een karbonade op vele manier kruiden en bereiden. Zelf vind het heerlijk om de karbonade in te smeren met grove Zaanse mosterd met een beetje sambal erdoor heen. Echt wat een smullen! Maar je kunt ook voor een franse mosterd kiezen en dan met honing en laten karameliseren in de koekenpan.  Dit kun je op vele manier maken dus maken en met bieten is mijn eigen favoriet.  Je gaat heerlijk smullen van dit gerecht.

Ingrediënten

300  g rode bieten, vers en voorgesneden (de biologische voorgekookte van Aldi zijn ook echt lekker!)
1/2 tl paprikapoeder, pittig
150 g karbonade
2 el kokosolie
1 grote rode ui, fijn gesnipperd
Zout en zwarte peper, grof gemalen
2 el Zaanse mosterd, grof

Bereidingswijze voor karbonade klaarmaken

1. Als de bietjes nog niet fijn gesneden zijn of in stukjes kun je dit vooraf even in gewenste blokjes of plakjes maken. Nadat je dit gedaan hebt doe je het even in een steelpannetje samen met het vocht van de bietenpot.

2. ALs je de karbonade hebt smeer je deze beiden kanten goed in met mosterd vervolgens, wrijf je dit er lekker in samen met wat peper, zout en chilipoeder. Laat dit even 30 min intrekken, zelf doe ik er altijd een plastic boterhamzakje omheen en leg hem in de koelkast.

3. Nu verhit je de koekenpan met 1 el olie. Bak hier de karbonade lekker gaar en krokant. Je kunt hem ook nog heel even op hoogvuur doen maar dan zal de mosterd laag snel aanbakken. nadat hij 1 kant bruin is voeg je de ui snippers toe en bak je dit lekker mee.
3. Als de karbonade mooi goudbruin is kun je hem serveren op een bord samen met de gesneden rode bieten. Smullen!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Smeer op het laatste nog op je karbonade 1 el honing.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor karbonade maken is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 385
Koolhydraten: 21 g
Eiwitten: 18 g
Vetten: 22 g

Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!

BGreat heeft een heerlijk Gratis weekmenu voor je samengesteld!

[enormail_form form_id=1]

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.