Keramische pannen: TOP 10 lijst van de Beste Pannen voor je Keuken!

Keramische pannen? We willen steeds gezonder leven. Een groot deel van die gezonde levensstijl verzorg je in de keuken. Niet alleen wat je eet, maar ook hoe je het bereidt is daarbij een belangrijke factor. Tot voor kort gebruikten we met z’n allen koekenpannen met een anti-aanbaklaag van o.a. Teflon. Niet bepaald veilig, zo ontdekten we later. Gelukkig bieden keramische pannen een veilige en milieuvriendelijke oplossing.

Waarom moet je voor keramische pannen kiezen?

Waarom moet je voor keramische pannen kiezen

Die anti-aanbaklagen van pannen bestaan uit plastic en chemicaliën. Zo bevat Teflon poly- en perfluoralkylstoffen, die we afkorten tot PFAS. Enkele van die PFAS (waaronder PFOA) vormen een risico voor de gezondheid en het milieu.

Ze worden ook weleens forever chemicals genoemd omdat ze nooit meer je lichaam verlaten. Onderzoek vond deze schadelijke stoffen in 99% van de Amerikaanse bevolking. De cijfers zijn ongetwijfeld vergelijkbaar in Nederland en België.

Hoe dan ook, de overheid stelt langzaam paal en perk aan het gebruik van deze ongezonde stoffen. De antiaanbaklaag van Teflon verschijnt uit de schappen en keramische pannen zie je nu overal.

Het mooie van keramiek is dat het eten er niet op aankoekt, zelfs niet op hoge temperaturen. Je kunt zelfs zonder boter of olie koken, wat natuurlijk extra gezond is. Het schoonmaken van dit keramische pannen is eenvoudig en de pan trekt niet krom.

Hoe kies je de beste keramische koekenpan?

Hoe kies je de beste keramische koekenpan

Het mag duidelijk zijn dat keramische pannen veiliger en gezonder zijn. Als je specifiek op zoek bent naar een keramische koekenpan, bijvoorbeeld om vlees en groenten te bakken, zul je op de volgende zaken willen letten:

 • Vrij van PFAS en PFOA
 • Gelijkmatige warmteverdeling
 • Geschikt voor alle warmtebronnen
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Milieuvriendelijk

Wat maakt de GreenPan pannenset zo’n veilige keuze?

Wat maakt de GreenPan pannenset zo’n veilige keuze

Het Amerikaanse merk GreenPan was één van de pioniers van de keramische anti-aanbaklaag. Deze laag is door de jaren heen steeds verbeterd en nu is deze laag aan een vijfde versie toe. Er zitten zelfs kleine diamantjes in voor nóg betere prestaties. Je kunt er zelfs een metalen spatel in gebruiken!

Als je een duurzame pan zoekt die veilig voor mens en milieu is, dan is GreenPan de beste keuze. Misschien is dit wel een goed moment om je complete pannenset te vernieuwen.

In dat geval vind je bij GreenPan pannensets die een groot prijsvoordeel bieden. Met andere woorden: zo’n set is stukken voordeliger dan de verschillende keramische pannen los kopen.

Hoe kun je keramische pannen het beste gebruiken?

Hoe kun je keramische pannen het beste gebruiken

Keramische pannen gaan heel lang mee, zolang je maar bepaalde best practices in acht houdt. Zo is het belangrijk om het vuur langzaam hoger te zetten wanneer je ermee gaat koken. Je hebt geen of nauwelijks boter of braadolie nodig.

Het afwassen doe je bij voorkeur met de hand, met de zachte kant van een spons. Wacht daarbij wel tot de pan volledig is afgekoeld.

1. BK Easy Induction Ceramic Koekenpannenset – Ø24 + Ø28 cm – PFAS-vrij

Wil graag een geweldige pannenset veilig, voordelig en mooi? Geschikt voor alle warmtebronnen, met name voor inductie. De aluminium basis, een stevige stalen inductieplaat en een hoogwaardige antiaanbaklaag zorgen ervoor dat aanbakken en vastplakken verleden tijd is.. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere BK Easy Induction Ceramic Koekenpannenset – Ø24 + Ø28 cm – PFAS-vrij gebruikers >>>

Voordelen:

 • Bakresultaat is prima. Schoon te houden met een papiertje.
 • Fijne pannen, liggen goed in de hand. Niet te zwaar.
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. GreenPan Mayflower Keramische Koekenpannenset – Ø20 + Ø24 cm + 1 Accessoire – PFAS-vrij

Zoek jij de beste combinatie van prijs, kwaliteit voor je koekenpannen? Keramische Koekenpannenset – 3-Delig – Inductie is een echte aanwinst voor je keuken. De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie. Ze hebben een gezonde Thermolon™ Infinity keramische anti-aanbaklaag. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere GreenPan Mayflower Keramische Koekenpannenset – Ø20 + Ø24 cm + 1 Accessoire – PFAS-vrij gebruikers >>>

Voordelen:

 • Goed on de hand liggende pannen van goede kwaliteit, mooie kleur.
 • gemakkelijk te reinigen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. ISENVI Avon Combideal – Drie keramische koekenpannen – Ergo grepen

Zoek jij snel werkende en fijne koekenpannen voor je keuken? ISENVI pannen zijn 100% PFAS vrij, 100% duurzaam en geschikt voor iedere hittebron, inclusief inductie. De perfecte hitte verdeling van de Ceramica Generation Six antiaanbaklaag zorgt voor ultiem gebruiksgemak. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere ISENVI Avon Combideal – Drie keramische koekenpannen – Ergo grepen gebruikers >>>

Voordelen:

 • Goede, veilige, anti aanbak laag.
 • Echt enorm bakplezier met deze pannen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. GreenChef Diamond Inductie Koekenpannenset – Ø20 + Ø28 cm – keramisch – PFAS-vrij

Graag op natuurlijke basis anti-aanbak en fijn gebruik? Deze extreem duurzame keramische antikleeflaag versterkt met diamanten. Perfect voor intensief dagelijks gebruik! Het is extreem hard en warmt sneller op dan andere metalen. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere GreenChef Diamond Inductie Koekenpannenset – Ø20 + Ø28 cm – keramisch – PFAS-vrij gebruikers >>>

Voordelen:

 • Hele fijne anti-aanbakpannen
 • Het is een plezier om in te bakken
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. GreenPan Cambridge Inductie Wokpan – Ø 28 cm – PFAS-vrij – Brons

Graag een natuurlijke wokpan die zowel gezond als fijn is in gebruik? De wokpan warmt snel en gelijkmatig op voor uitstekende bakresultaten. De Thermolon™ Infinity keramische anti-aanbaklaag is bovendien versterkt met diamant en bestand tegen metalen spatels. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere GreenPan Cambridge Inductie Wokpan – Ø 28 cm – PFAS-vrij – Brons gebruikers >>>

Voordelen:

 • Het is een zeer sterke pan en ontzettend makkelijk te reinigen
 • Bakt niet aan, blijft niets plakken
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Onderhoudsset voor keramische oppervlakken

Je wilt natuurlijk naast de beste pannen ook je kookplek goed onderhouden. Bekijk daarom ook even snel de volgende onderhoudsetjes aan voor je kookplaat. Zodat deze zolang mogelijk meegaat en goed de warmte blijft overdragen.

1. Bosch / Siemens Kookplaat onderhoudsset – Onderhoudsset voor keramische oppervlakken

Wil graag je kookplaats stralende houden, zonder vlekken? Reinigingsset heb je alles in huis om jouw keramische kookplaat glanzend te krijgen en te houden. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Bosch / Siemens Kookplaat onderhoudsset – Onderhoudsset voor keramische oppervlakken gebruikers >>>

Voordelen:

 • Haalde kringen uit de kookplaat die er al lang zaten
 • makkelijk te gebruiken
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. HG Keramische Kookplaatreiniger – 500 ml – 2 Stuks !

Zoek jij de beste combinatie van prijs, kwaliteit voor kookplaatreiniger? Kant en klaar frisruikende alledag reiniger voor keramische- en inductie-kookplaten. Voor sterk vervuilde en aangekoekte kookplaatoppervlakken de HG Intensief Reiniger gebruiken. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere HG Keramische Kookplaatreiniger – 500 ml – 2 Stuks  gebruikers >>>

Voordelen:

 • Vlekken op de kookplaat waren gelijk weg
 • geeft niet af, makkelijk te gebruiken
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. HG Keramische Kookplaatreiniger Intensief – 250 ml – 2 Stuks !

Zoek jij snel werkende en fijne reiniger? Kreeg en met deze HG Keramische Kookplaatreiniger intensief waren de vlekken na de eerste keer al verdwenen Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere HG Keramische Kookplaatreiniger Intensief – 250 ml – 2 Stuks l gebruikers >>>

Voordelen:

 • Verwijdert hardnekkig vuil en kookranden
 • Doet écht wat het belooft
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.