Kiprollade uit de oven: Heerlijk recept uit de oven met kipfilet en parmaham

Kiprollade uit de oven? Heerlijk recept uit de oven met kipfilet en parmaham voor als je bezoek hebt of als je echt wilt genieten van een koolhydraatarme kiprollade. Eigenlijk voor iedereen die gek is op rollade is dit recept eenvoudig en snel te maken. Lees snel verder!

TIP: ”Zoek jij 35o+ recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Kiprollade uit de oven maken

kiprollade uit de oven maken

Bij voorkeur maak je deze rollade een avond van te voren!

Recept voor 4 personen

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 600 gr scharrelkipfilet
  • 100 gr parmaham
  •  ½ citroen, de rasp
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 30 gr peterselie (plat), fijngehakt
  • 300 gr ricotta
  • 30 gr roomboter
  • Nodig: vershoudfolie, keukentouw, ovenschaal en thermometer (vlees)

Zo maak je het recept

  1. Verwarm de oven eerst voor op 185 graden.
  2. Meng de peterselie, knoflook en 2 tl citroenrasp en breng op smaak met peper.
  3. Snijd de kipfilet voorzichtig in (aan de zijkant), zodat je ze kunt openklappen. Leg op de snijplank en bedek met wat vershoudfolie. Sla met een zwaar voorwerp op de kip tot deze ½ cm dik is.
  4. Leg een groot stuk vershoudfolie op het aanrecht en verdeel hier de plakjes parmaham in de breedte overheen. Zo krijg je een rechthoekige vorm. Leg de kipfilets op de ham en bestrooi met wat peper en zout.
  5. Verdeel het citroenmengsel samen met de ricotta over de kip en rol dan de rollade zo strak mogelijk op met hulp van de vershoudfolie. Draai ook de zijkanten strak zodat de rollade helemaal afgesloten is. Leg de rollade minimaal 6 u in de koelkast zodat deze mooi kan opstijven.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de rollade uit de koelkast en verwijden voorzichtig de vershoudfolie. Bind het keukentouw om te rolladerol.
  7. Leg de rol op een ovenschaal en verdeel de boter eromheen, Bak in ca 50 min gaar. Rollade is klaar bij een kerktemperatuur van 70 graden. Serveer met verse groenten: groene asperges, rode kool of spruitjes.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 400 kcal
  • Koolhydraten: 4 gr
  • Eiwitten: 49 gr
  • Vetten: 25 gr

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.