Kipsalade? Dit is echt een heerlijk lunch of diner gerecht voor bij zomerse temperaturen. Dit recept is mega eenvoudig te maken en vooral ook heel snel te maken, dus ideaal geschikt voor een drukke dag. Lees snel verder!
TIP: ”Zoek jij 35o+ recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Kipsalade maken
De combinatie van de avocado met de kip zorgt dat je lang verzadigd bent én ook nog eens voorzien bent van een hoop gezonde stofjes. Zo kun jij er weer even tegenaan!
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 2 porties:
- 300 gr gerookte kipfilet, in schijfjes gesneden
- 1 komkommer, in dunne schijfjes gesneden
- 1 avocado
- 250 gr biologische tomaat, in stukjes gesneden
- ½ rode ui, in kleine stukjes gesneden
- 40 gr rucola sla of gemengde sla
- sap van een halve citroen
- 2 el olijfolie, extra vierge
- 1 el balsamico
- zout en peper naar smaak
- *5 Stukjes flinterdunne parmezaanse kaas
Zo maak je een Kipsalade
- Ontvel en ontpit de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes van ca 1 cm2.
- Snijd de gerookte kip in dunne plakken.
- Snijd alle groenten en meng alle groenten in een grote mengkom door elkaar. Voeg nu de gesneden kip toe.
- Maak de dressing in een apart kommetje: doe daar de olijfolie met de citroensap en peper en zout in. Optioneel zou je wat balsamico azijn kunnen toevoegen.
- Doe de dressing over de salade.
Voedingswaarden per portie:
- Calorieën: 430 kcal
- Koolhydraten: 10 g
- Eiwitten: 42 g
- Vetten: 15 g
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?