Smullen van Knoflookbroodje? Wie is er nou niet gek op?! Heerlijk knoflookbroodje en met de smaak van een pizza, maar het pas echt niet in een koolhydraatarm dieet. Maar toch heb ik het zo weten te maken dat dit aangepaste gerecht zeker als snack, borrel of bijgerecht als een koolhydraatarme variant mogelijk is voor jou.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Vega Chef >>
Knoflookbroodje
Soms heb je gewoon zin in iets ongezonder voor bij de Netflix of als er gasten zijn toch? Vervolgens kun jij dit broodje belegd met gezonde groente, pesto of knoflookboter en vergeet niet de 45+ belegen kaas. Het resultaat: een heerlijk kruidig broodje dat krokant is van buiten en zacht van binnen.
Pittige knoflookbroodje maken
55 gr amandelmeel
1 middelgroot ei
1 tl bakpoeder snufje zout
2 tl rode of groene pesto
2 teentjes knoflook, geperst
1 bosje verse bieslook
2 tl sambal
Topping:
25 gr mozzarella
20 gr roomboter of 25 gr roomkaas
125 gr geraspte 45+ belegen kaas
Bereidingswijze voor knoflookbroodje klaarmaken
- Warm de oven voor op 185 graden. Voeg het amandelmeel, zout en bakpoeder toe in een grote kom en meng dit met een mixer door elkaar. Daarna het ei toe en kneed dit met de handen lekker soepel door het deeg heen. De volgende stap: voeg hierdoor ook de sambal, knoflook geperst doorheen en de 2 tl pesto erdoorheen voor de Italiaanse smaak.
- Besprenkel de deegroller met wat bloem. Vervolgens rol je het deeg met de deegroller tot de gewenste vorm en dikte, lekker dun wordt het goed krokant en snel gaar.
- Snijd de bieslook fijn, pers nog wat extra knoflook voor boven op het broodje, voeg dit samen met een beetje zout en peper. Schep het mengels als topping op de deeg en bak het deeg gaar op 13-15 minuten in de warme oven. Als het mooi krokant is en gerezen even kort laten afkoelen. Smullen!
- Betreft de topping: strooi de 45+ kaas en de mozzarella over het broodje en bak het kort mee tot het gesmolten is. Je kunt naar eigen voorkeur er roomkaas of boter op smeren.
KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Voeg nog wat geroosterde pijnboompitten toe aan het knoflookbrood deeg voor wat extra noten smaak.
Dit recept voor koolhydraatarme recept voor knoflookbroodje maken is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 313
Koolhydraten: 7 g
Eiwitten: 24 g
Vetten: 25 g
Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
Goededag, ik heb een vraagje:
Ik mis in het bereiden de toevoeging van de 45+ kaas, de roomkaas, de mozzarella en de roomboter, wanneer voeg je dit toe, gelijk in het deeg of in de topping, bak je de topping mee?
Groetjes Ina
Hey Ina,
Super bedankt voor je vragen! Ik heb de topping wat eenvoudiger uitgewerkt in het recept 🙂 Je bakt inderdaad de kaas in de topping even mee en smeert daarna boter of roomkaas op naar eigen voorkeur!
Lekker smullen!
Groetjes