Deze koolhydraatarme kokoskoekjes zijn snel en makkelijk te maken en lijken een beetje op kokosijs. De heerlijke smaak van kokos maakt deze unieke koekjes compleet.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Vega Chef >>
Mijn vader had altijd vele kookboeken waar hij al haar favoriete, vaak besmeurde, recepten in bewaarde. Ik weet nog goed in welk kookboek dit recept zit. Zo vaak maakten we het naast de vele appeltaarten. Inmiddels is het recept eenvoudig genoeg om het gewoon uit mijn hoofd te kunnen doen, want iedereen smult van deze kokoskoekjes. Of zullen we toch weer appeltaarten maken? Ik ga je eerst uitleggen hoe je deze heerlijke ‘kokoskoekjes’ maakt.
koolhydraatarme kokoskoekjes
Juist kokoskoekjes zijn eenvoudig om te maken! Voordat je begint met dit recept het is weer 100% vegetarisch. Deze keer ook helemaal koolhydraatarm. Vandaag zullen wij totaal 3 ingrediënten gebruiken voor deze heerlijke kokoskoekjes te bereiden in onze knusse keuken. Neem deze koekjes eens mee naar werk en iedereen zal je bedanken. Deze vegetarische kokoskoekjes geven je bij elke bite een heerlijke tropische vibe met de gedroogde kokos rasp en een paar roze druppeltjes kleurstof. Dit maakt echt de kokoskoekjes en stilt de honger door het gebruik van de grasboter.
Zijn deze kokoskoekjes wel gezond? Sommige mensen bakken elke week wel eens koekjes en zijn echte zoetekauw. Zelf vind ik het af en toe heerlijk om eens zelf gemaakte koekjes te hebben en daarnaast ook de geur in het huis te hebben van vers gebakken koekjes. Lees verder welke Ingrediënten deze kokoskoekjes zo gezond maken.
Waarom zijn kokoskoekjes zo gezond?
Ik hoor je al denken kokoskoekjes dat kan nooit gezond zijn! ‘Je kunt trouwens alle ingrediënten vervangen door gezondere kokosvarianten. Waarom? Dit geeft je die echte tropische smaak en maakt het weer ‘iets’ gezonder dan de fabriekskoekjes uit de supermarkt. Duurt dit dan lang? Nee, het recept kun je snel en eenvoudig maken met allerlei verschillende variaties, gaat er een wereld van nieuwe smaken voor je open. Zo is kokos ook bevordelijk voor een afslankdieet door de vitamine B2 en C.
De kokosnoot komt natuurlijk van de mooie exotische boom die deze steeds populairder wordt in de 21ste eeuw.
Maar wat maakt dat wij in Nederland massaal aan de kokos gaan? De kokosnoot zit sowieso boordevol met verzadigde vetten. Deze verzadigde vetten bestaan uit middellange vetzuurketens, door deze vetzuren kan onze lever dit sneller af breken. Dit versnelt onze metabolisme in ons lichaam.
Naast deze vetzuren zit de kokosnoot vol met vezels en dat is fijn voor ons darmstelsel. Want voor onze spijsvertering heeft het ook voordelen, zo zit er al in 100 gram kokosvruchtvlees ongeveer 14 gram vezels. Voor de vergelijking is dit bijna de helft van vezels die je per dag binnen moet krijgen.
Het is een natuurlijk immuunsysteem versterker. Kokos wordt in de Caribbean en Zuid-Amerika gebruikt als een sterke antivirale smeermiddel, dit zit in de antibacteriële en antifungale vetzuren. Deze vetzuren kunnen op een natuurlijke manier bacteriën, schimmels en virussen bacteriën bestrijden. Het maakt ook onze huid helemaal gezond dit komt door natuurlijke vetgehalte herstelt.
Bovendien, de kokosproducten worden steeds goedkoper aangezien de vraag steeds verder toeneemt.
Welke vitamines zitten er dan in kokos? De volgende vitamines zitten in de kokosnoot:
- Vitamines B2
- Vitamine C
- Magnesium
- Calcium
Het zijn deze vele vezels die jouw het verzadigde gevoel geven, waardoor je minder zult gaan eten met kleinere porties en ongezonde snacks en tussendoortjes makkelijker over slaat. Daardoor daalt je dagelijkse calorie inname en kun je sneller afvallen.
De voedingswaarden van kokoskoekjes
Kok niveau: beginner
Bereidingstijd: 15 min
De voedingswaarden van dit recept is gebaseerd op 6 personen. Je kunt altijd meer ingrediënten gebruiken mocht je met meerdere personen zijn.
Aantal calorieën: 338 g
Eiwitten: 4 g
Koolhydraten: 5 g
Suikers: 5 g
Vet: 34 g
Verzadigd vet: 26 g
Wat heb je nodig?
75 g grasboter (kokosboter)
200 g gedroogde kokos
1,75 dl gecondenseerde melk
Hoe maak je kokoskoekjes?
1. Smelt de boter al roerend op laag vuur in een pan met een goede dikke bodem.
2. Voeg de kokosrasp aan de gesmolten grasboter toe en roer goed.
3. Voeg de gecondenseerde melk toe en des gewenste de voedingskleurstof en blijf 7-10 minuten roeren.
4. Neem de pan van het vuur en laat het kokosmengsel wat afkoelen
5. Maak lange repen van het kokosmengsel en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Laat ze ongeveer 30 min afkoelen voordat je gaat smullen!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?