Koolhydraatarm dieet boek: makkelijk en eenvoudige slank te worden

Koolhydraatarm dieet boek? Heb jij ook het ene dieet na het andere geprobeerd, maar zonder succes? Misschien zou je dan eens koolhydraatarm moeten gaan eten. Met behulp van een goed koolhydraatarm dieet boek creëer je gezonde gewoontes waarmee je op je natuurlijke gewicht komt. En daarvoor is het niet eens nodig om hard te sporten! Lees snel verder.

Koolhydraatarm dieet boek

Maar voordat ik te hard van stapel loop is het goed om even terug te spoelen. Want wat is koolhydraatarm eten eigenlijk en waarom zou je ervoor kiezen? Als spoiler kan ik je alvast vertellen dat deze filosofie mijn leven heeft veranderd. Ontdek hier het verhaal achter mijn metamorfose en het boek dat ik daarover schreef.

Wat is koolhydraatarm eten?

Wat is koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten is flink minderen bij de inname van koolhydraten. Je gaat daarbij stukken minder eten dan de officiële instanties aanraden. Helemaal koolhydraatvrij leven is onmogelijk, omdat vrijwel overal wel een beetje koolhydraten in zit.

Het idee is dat je koolhydraten, die als vet worden opgeslagen wanneer je de geboden calorieën niet verbrandt, vervangt door eiwitten en gezonde vetten. Vooral die eiwitten zorgen ervoor dat je geen spiermassa verliest bij het afvallen. Ook voel je je eerder vol als je eiwitten eet dan wanneer je je calorieën vooral uit koolhydraten haalt.

Waarom koolhydraatarm eten?

Waarom koolhydraatarm eten (1)

Hierboven lichtte ik al tipje van de sluier op: koolhydraatarm eten werkt prima als dieet. Maar er kleven nog meer voordelen aan.

Zo verschuift je focus van traditionele calorieënbommen als brood en pasta naar gezondere alternatieven: vooral groente. Hierdoor krijg je veel meer vitaminen, mineralen en vezels binnen. Jouw lichaam is jou daar dankbaar voor en dat merk je. Met meer energie, een stralende huid en sterker haar geeft jouw lichaam duidelijke signalen dat het de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft.

Ook leer je bij dit dieet beter koken. In plaats van je te vergrijpen aan makkelijke opties, zoals kant-en-klaar-maaltijden en vette snackbarhap, ga je zelf in de keuken staan. Met de hulp en inspiratie van een goed koolhydraatarm dieet boek leer je weer plezier te hebben in het koken, net als vroeger toen je nog kind was. Je begint met makkelijke recepten en bouwt langzaam de moeilijkheidsgraad op, altijd met gezonde en lekkere recepten.

Ik was te dik en had geen energie

Gezond eten met koolhydraatarm

Zelf heb ik al jarenlange ervaring met het koolhydraatarme dieet. Uit pure noodzaak moest ik mijn eetgewoonten omgooien: ik was zeven kilo te zwaar, had last van maagklachten en winderigheid, kreeg huiduitslag en was futloos. En ook al probeerde ik veel te sporten, ik viel geen gram af.

Een workshop van een health food-goeroe deed mij beseffen hoe erg ik mijn lijf aan het ‘mishandelen’ was. Ik gaf het de verkeerde brandstof maar bleef op het gaspedaal trappen, zogezegd. Ook leerde ik in deze seminars hoe emoties en je keuze voor bepaald eten op elkaar van invloed zijn. Zo is er eten dat je goed doet voelen, maar ook eten dat je een schuldgevoel kan geven.

Het was duidelijk dat ik iets moest doen. Ik associeerde gezond eten met rare smaken en texturen, met een blijvend hongergevoel. Het was tijd dat ik leerde koken, dat ik lekkere gerechten leerde maken. En zo begon een leertraject dat mij uiteindelijk in kookboekenschrijver zou omtoveren.

Ik schreef een koolhydraatarm dieet boek

5_boeken_ovenschotel_bijbel

Mijn diepgravende onderzoek naar koolhydraatarm eten en mijn experimenten in de keuken hebben mij van een leek in een expert omgetoverd. Het was grappig hoe ik steeds vaker met complimenten bestrooid werd door vrienden en familie. Ze waren in het begin misschien wat sceptisch, wat normaal is omdat zoveel diëten falen, maar die scepsis veranderde al gauw in verbazing en nieuwsgierigheid.

“Je moet hier een boek over schrijven, joh,” hoorde ik meerdere keren. En zo gezegd, zo gedaan. Ik schreef het koolhydraatarm dieet boek dat ik zelf zo graag had gevonden toen ik begon met deze levensstijl. De Koolhydraatarme Chef is een laagdrempelige digitaal boek waarvan je ook een fysiek exemplaar krijgt. Je leest hem dus zoals je wilt, waar en wanneer je maar wilt.

In dit boek vind je niet alleen tientallen heerlijke recepten, maar ook een heldere uitleg over de voordelen van koolhydraatarm eten, de verschillende ingrediënten die je tot je beschikking hebt en manieren om weer van koken te gaan houden. Het boek heb ik expres in eigen beheer uitgegeven; het stelt me in staat om snel wijzigingen aan te brengen of zaken toe te voegen. Ook hou ik zo het contact met mijn lezers – mensen zoals jij en ik.

Aantrekkelijke bonussen

Ook mooi aan de directe verkoop is het feit dat ik allerlei bonussen kan toevoegen. Hoe klinkt een compleet weekmenu, inclusief boodschappenlijstje? Of wat dacht je van een boekje met recepten voor goedkope tussendoortjes, zoals toetjes en smoothies? Met ook nog eens een niet-goed-geld-terug-garantie van maar liefst 60 dagen kun je er met De Koolhydraatarme Chef niet naast zitten. Eet smakelijk alvast!

Graag verder lezen? 

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.