Koolhydraatarm taart? Goed trakteren op je verjaardag! Het kan en het is echt lekker!

koolhydraatarm taart? Tijdens een dieet is het soms lastig om te bedenken wat te doen met de taart. Hoewel taart natuurlijk niet de meest gezonde keuze is, is het af en toe wel heel lekker om jezelf eens even goed te trakteren.

TIP: ” Weekmenu’s voor Vet Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Ga jezelf eens echt lekker verwennen met deze eenvoudige slagroomtaart die past binnen een koolhydraatarm dieet.

koolhydraatarm taart?

Koolhydraatarm taart

Bij deze slagroomtaart is de standaard bodem vervangen door een luchtige bodem van amandelmeel.

Daarmee past deze taart goed in een koolhydraatarm dieet.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten, voor 12 porties

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 150 gr roomkaas
  • 40 gr zoetstof (bijv. erythritol)
  • 40 gr roomboter
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille

Vulling:

  • 450 ml slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr zoetstof (bijv. erythritol)
  • 2 tl vanille aroma

Topping:

  • Bakje verse aardbeien, in plakjes gesneden
  • Bakje verse frambozen
  • Kokossnippers, handje
  • Amandelschaafsel, handje

Zo maak je een recept koolhydraatarm taart

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een grote kom het amandelmeel, de bakpoeder en de zoetstof. Smelt de roomboter in een pannetje (of in de magnetron) en voeg deze samen met de eieren, roomkaas en vanille aroma toe aan het meel. Meng met de elektrische mixer.

  2. Bekleed een bakvorm van 20 cm met bakpapier en vet de randen goed in. Schenk het deeg als bodem in de springvorm en bak deze 30 min. Laat daarna goed afkoelen.

  3. Klop de slagroom samen met de mascarpone stijf met een elektrische mixer en voeg op het einde de zoetstof en vanille aroma toe. Het mengsel is stijf genoeg als je deze op de kop kunt houden zonder dat de vloeistof uit de kom valt.

  4. Snijd de bodem doormidden. Leg een plak op een rond bord en bestrijk dit met een flinke lepel opgeklopte slagroom. Dek dit af met de andere helft van de bodem en smeer ook hier weer een flinke laag slagroom op.

  5. Bedek de taart met de aardbeien, framboosjes, amandelschaafsel en kokossnippers

Voedingswaarden per portie

Dit gerecht voor koolhydraatarm taart is voldoende voor 12 porties:

Voedingswaarde per portie.

  • Calorieën: 348 kcal
  • Koolhydraten: 3,8 g
  • Eiwitten: 6 g
  • Vetten: 35 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.