Een koolhydraatarme geitenkaas salade maken? Deze mag je niet missen. Gewoon heerlijk tijdens deze warme dagen en je kan er ook nog eens van genieten van deze gezonde ingrediënten.
TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarmmodel voor het opbouwen van een fit en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken voor 5 ,- euro >>
Koolhydraatarme geitenkaas salade
Een verrukkelijke warme salade en ook 100% vegetarisch van gesmolten geitenkaas. Dit met heerlijke plakjes tomaat en basilicum op een warme Koolhydraatarme brood of als alternatief niet-koolhydraatarme ciabattabrood. Enige nadeel is dat vele geitenkaas uit de supermarkt niet echt geitenkaas is. Dit kan gelukkig anders met het biologisch verse geitenkaas bijvoorbeeld van de EKO. Moeilijkheidsgraad: beginner
Is koolhydraatarm geitenkaas salade gezond?
Het recept dat ik vandaag met je deel is zeker gezond! Om je een idee te geven hoe groot de verschillen tegenover je normale kant-en-klare salade uit de supermarkt, lees hieronder eens de voedingswaarde: Bereidingstijd: 6 minuten Voorbereiding: 10 minuten Aantal personen: 4
De voedingswaarden
Hieronder kun je zien dat wij alleen maar verse ingrediënten gebruiken waardoor dit koolhydraatarm recept voor jou gaat werken met de juiste vitamine en mineralen! De voedingswaarden van dit recept is gebaseerd op 4 personen. Calorieën: 397 Eiwitten: 15 gram Koolhydraten: 30 gram Suikers: 3 gram Vetten: 23 gram Verzadigd vet: 10 gram
Ingrediënten
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 3 eetlepel plantaardige olie
- 1 theelepel zwarte olijvenpasta
- Één teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel fijngehakte verse tijm
- 1 koolhydraatarm brood of ciabatta brood
- 4 kleine tomaten, in plakken liefste tomaten met een geur heeft meer smaak
- 12 verse blaadjes basilicum
- 250 gram (biologische) verse geitenkaas
- 2 grote tomaten, in plakken liefste tomaten met een geur heeft meer smaak
- Gemengde sla, zoals raketsla (rucola) en radicchio
Variatie van de chef: Er zijn veel Franse geitenkaasjes te koop. De kaasjes met ‘chèvre’ of ‘pur chèvre’ zijn uitsluitend gemaakt van geitenmelk in mi-chèvre kaasjes zijn tot soms wel 75% gemengd met koeienmelk.
Bereidingswijze
- Doe de olie, de azijn, de olijvenpasta, het knoflook en de tijm in een potje, sluit het deksel en schud flink.
- Snijd het brood overdwars in tweeën en dan in de lengte in tweeën.
- Sprenkel een beetje dressing over het brood en le de tomaten en het basilicum op het brood.
- Snijd de geitenkaas in 12 plakken en leg op elk stuk brood 3 plakken.
- Strijk een beetje dressing over de kaas en bak het brood 5-6 minuten in een voorverwarmde oven op 230 graden tot de korst goed bruin begint te worden
- Giet de laatste dressing over de gemengde salade en geef hem bij het gebakken koolhydraatarme brood.
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!