Koolhydraatarme gevulde paprika: lekkerste smaaksensatie uit de oven!

Koolhydraatarme gevulde paprika? Zo gebruiken wij allemaal wel eens een paprikaatje voor in de salade. Maar dit recept geeft weer een heel nieuwe smaaksensatie aan paprika’s. Juist met de combinatie van gegrilde paprika met vulling krijg je echt een top smaak. Daarbij is dit ook eens koolhydraatarm en geeft het een gezonde boost.  Lees snel verder.

TIP: ”Zoek jij  inspiratie en heerlijke gezonde recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Probeer dan onze Zomerse-aanbieding! Vandaag 6 nieuwe Koolhydraatarme Chef boeken >>

Koolhydraatarme gevulde paprika maken

Koolhydraatarme gevulde paprika maken

Wist je dat de rode paprika de meeste vitamines heeft? Het is echt waar en de groenste geeft je de kleinste boost.

Recept voor 4 porties

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • olie om in te bakken
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 500 gram mager rundergehakt
  • Zout en peper naar smaakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 300 gr bloemkoolrijst (broccolirijst kan ook)
  • 2 TL gedroogde basilicum
  • 2 TL gedroogde oregano
  • 2 grote paprika’s, in de lengte doormidden gesneden (haal de stengel en zaden eruit)
  • 90 gram geraspte kaas
  • 40 gram zure room

Zo maak je dit koolhydraatarme recept:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met olie.

  2. Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Bak de gehakt tot deze gaar is en voeg de basilicum en oregano toe. Voeg vervolgens ook de ui en knoflook toe tot deze wat glazig ziet. Voeg ten slotte de bloemkoolrijst toe.

  3. Schep de zure room door het mengsel samen met de helft van de geraspte kaas.

  4. Snijd de paprika’s over de lengte en verwijder de stengel en zaadjes. Zorg dat de paprika zo heel mogelijk blijft, zodat deze de vulling mooi kan dragen.

  5. Vul elke helft van de paprika met 4 van het mengsel, en druk dit goed aan met de onderkant van een lepel, tot deze volledig vol is.

  6. Bestrooi de paprika’s met de andere helft van de geraspte kaas.

  7. Bak de paprika’s voor 50-60 min in de oven.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 533 kcal
  • Koolhydraten: 15 gr
  • Eiwitten: 48 gr
  • Vetten: 15 gr

Makkelijke recepten maken?

Wij maken het nog gemakkelijker met zo’n 850+ koolhydraatarme recepten op de site staat hier vast wat lekkers voor je tussen! Bekijk hieronder rustig de eenvoudige recepten.

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.