Koolhydraatarme pasta maken? Probeer eens de Kaas en Spek Macaroni!

Koolhydraatarme pasta maken? Als er iets is waarmee we onszelf op een weekenddag even goed kunnen trakteren dan is het wel een heerlijk pasta gerecht! Deze mac&cheese uit de oven bevat aanzienlijk minder khd dan de standaard mac & cheese, en smaakt heerlijk!

TIP: ” Weekmenu’s voor stimuleren van Vet Verbranden en een fit lichaam te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Koolhydraatarme pasta recept?

Koolhydraatarme pasta recept

Ja, ik weet het! Volkoren pasta is altijd even spannend helemaal als je kids hebt, maar heb jij ooit verse pasta gehaald? Als je toevallig een Italiaanse winkeltje of gewoon verse pasta haalt van de supermarkt zul je niet snel meer terugstappen.

Voor deze pasta koolhydraatarm te maken gebruiken wij dus een beetje volkoren macaroni. Belangrijk om te weten dat in volkoren over het algemeen meer vezels zitten en hier kan je lichaam veel meer mee dan de witte meel varianten. Deze hebben weinig tot geen voeding voor ons lichaam.

Ingrediënten, voor 3 personen

Ingrediënten:

  • 150 gr volkoren macaroni, liefste verse volkoren pasta naar keuze
  • 500 gr bloemkool, roosjes gesneden
  • 6 plakjes cheddarkaas
  • 25 gr kruidenboter
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 3 takjes bieslook, in kleine stukjes gesneden
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • Snufje zwarte peper

Zo maak je een recept: koolhydraatarme pasta maken

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Kook ondertussen de macaroni heel kort in een steelpannetje even voor. De macaroni hoeft niet gaar te zijn, omdat deze in de ovenschaal nog zal nagaren.

  3. Kook in een ander pannetje de bloemkoolroosjes heel kort a dente.

  4. Giet de macaroni en de bloemkool af en pureer de bloemkool. Voeg de kruiden toe samen met de cheddarkaas en de kruidenboter

  5. Meng de macaroni met het bloemkoolmengsel en schep het mengsel in een ovenschotel.

  6. Bedek de schotel met de overige 3 plakjes cheddarkaas

  7. Bak de plakjes ontbijtspek krokant, en brokkel ze in stukjes over de puree

  8. Zet de ovenschaal ongeveer 25 min in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is.

  9. Serveer met de stukjes bieslook. Nu lekker smullen!

Voedingswaarden per portie:

Koolhydraten: 43 gram
Eiwit : 40 gram
Calorieën : 860 gram
Vet : 59 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.