Koolhydraatarme tortilla recept: Eenvoudig, Mexicaans en Lekker!

Koolhydraatarme tortilla recept? Deze ovenschotel is koolhydraatarm én een ware traktatie. De ovenschotel zit boordevol groenten, en waant je in Mexico! Door al voorgesneden Mexicaanse roerbakgroenten te gebruiken, staat deze ovenschaal ook nog eens zo op tafel. Wat willen we nog meer?

TIP: ” Afvallen met Koolhydraatarme recepten? Bekijk onze aanbieding voor 5 kookboeken voor het opbouwen van een fit lichaam! Check de kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken check de kortingspagina >>

Koolhydraatarme tortilla recept maken?

Koolhydraatarme tortilla recept maken

TIP: Wil je een iets vullender gerecht? Combineer dit dan met een heerlijke kipfilet of magere rundergehakt!

Ingrediënten, voor ongeveer voor 1 ovenschaal a 4 personen:

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • *Kipfilet 300 g,  in stukjes gesneden
  • 800 gr Mexicaanse roerbakgroenten
  • 3 el Mexicaanse tacokruiden
  • 2 rode paprika’s, gehalveerd en ontdaan van zaadlijsten, in kleinde stukjes
  • 10 maistortillas
  • 200 gr zwarte bonen
  • 500 gr passata
  • 50 gr geraspte mozarella
  • 50 gr cheddar
  • 1 citroen, de schil geraspt + het sap van een halve citroen
  • 4 a 5 takjes verse koriander, in kleine stukjes gesneden
  • 1 avocado, Ontpit, het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 2 tl gerookte milde paprikapoeder
  • Snufje zwarte peper en zout
  • half kopje water
  • Ovenschaal (20 x 30 cm)
  • Pittiger? 150 g Jalapeño plakjes toe

Zo maak je een recept: Koolhydraatarme tortilla ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Verhit olie in een pan en bak de roerbakgroente, paprika, kipfilet stukjes en taco kruiden 6 min. op middelhoog vuur. Verdeel wat passata over de bodem van de ovenschaal.

  3. Verdeel 3 van de tortilla’s erover, de helft van de groenten, een derde deel van de passata en een derde geraspte kaas Herhaal dit tot het op is. Verdeel de rest van de passata erover en bestrooi met de geraspte kaas en de zwarte bonen.

  4. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Pureer de avocado, Griekse yoghurt, een flinke snuf peper het citroenrasp en -sap en het water met een staafmixer tot een gladde massa. voeg nog wat zout toe.

  5. Garneer de schotel met de dressing en koriander. Nu heerlijk smullen van deze Mexicaanse lekkernij!

Voedingswaarden per porties

Calorieën: 525 gram
Koolhydraten: 42 gram
Eiwit: 21 gram
Vet: 28 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

al

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.