Kaas en kruiden? Deze lekkere zachte kruidenkaas ruikt heerlijk door de toevoeging van knoflook en kruiden. Lekker met geroosterd koolhydraatarm brood. Zet je in no-time een heerlijke paté klaar. Bereidingstijd is ca. 30 min.
Kruidenkaas
Ingrediënten
- 15 g roomboter
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 lente-uitjes, gesnipperd
- 125 g roomkaas
- 2 el peterselie
- twee tl bieslook en marjolein
- 2 tl oregano en basilicum
- 175 g geraspte Zwitserse kaas of 30+ belegen geraspte
- 4-6 sneetjes koolhydraatarm brood
- Kleine krop sla
- 6 kersttomaatjes
- Snufje zout en chilipeper
Extra tip
- Mespuntje paprikapoeder
- Takjes verse kruiden
Bereidingswijze
- Smelt nu eerste de boter in een kleine koekenpanen bak de uitjes en het knoflook in 3-4 min op een laag vuur gaar. Laat het mengsel even afkoelen.
- Roer de zachte kaas glad en voeg vervolgens het ui-knoflookmengsel toe. Roer het er nu door.
- Voeg nu de Zwitserse kaas toe en roer het geheel tot een pasta. Dek de kom af en zet het even in de koelkast.
- Rooster nu je koolhydraatarme sneetjes aan beide kanten. Snijd nu de sneetjes met een scherp mes zoals bij een tosti diagonaal.
- Verdeel de blaadjes van kleine krop sla en de kersttomaten en strooi wat paprikapoeder erover. Garneer de kruidenkaas met de takjes verse kruiden en leg het geroosterde brood erbij. Smullen!
De voedingswaarde
Deze mooie kruidenkaas is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekend per eenpersoonsportie:
- Calorieën: 392 kcal
- Koolhydraten: 14 g
- Eiwitten: 17 g
- Vetten: 28 g
Gezonde leefgewoontes zijn belangrijk. Het gaat hierbij niet alleen om goede voeding, maar ook om voldoende beweging en een gezonde mindset, het is het hele plaatje dat telt.
Koolhydraatarme Tip: als je het systeem volgt ga je daadwerkelijk vet verbranden in 14 dagen probeer het 30 dagen menu >>
BGreat heeft een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!