Lasagne zonder kaas? Heerlijk met Italiaanse kruiden en rul gehakt!

lasagne zonder kaas uit de oven? De grootste uitdaging bij een paleo-proof dieet, is voor veel mensen toch ook wel de pasta-maaltijden. Het blijft simpelweg lastig om een heerlijk bord spaghetti bolognese te vervangen. Dit gerecht komt goed in de buurt!

TIP: ” Weekmenu’s voor stimuleren van Vet Verbranden en een fit lichaam te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

lasagne zonder kaas maken?

Lasagne zonder kaas maken

Deze heerlijke lasagna doet niet onder voor de echte, en geeft die heerlijke, tomatensmaak waar je zo naar verlangt! Optioneel en niet paleo kun je beetje kaas eroverheen strooien zoals ik heb gedaan.

Ingrediënten, voor 4 porties ongeveer:

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 250 gr champignons
  • 2 aubergines, in dunne plakken over de lengte gesneden
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 prei, in ringetjes
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 70 gr tomatenpuree
  • 400 gr tomaten in blik
  • 200 gr gezeefde tomaten
  • Snufje peper en zout
  • 1 EL Italiaanse kruiden
  • 1 tl chilipeper (als je van pittig houdt)
  • 2 takjes verse basilicum
  • *Niet paleo 120 g geraspte 45+ kaas

Zo maak je een recept: lasagne zonder kaas

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Rul de gehakt en leg deze even weg. Bak de ui, champignons en de knoflook. Voeg daarna de prei, paprika en een halve courgette toe

  3. Voeg vervolgens de gare gehakt en tomatenpuree toe en bak even mee

  4.  Voeg dan de tomaten in blik en een halve fles gezeefde tomaten toe.

  5. Laat de saus even op laag vuur pruttelen en voeg de Italiaanse kruiden toe met evt wat peper zout en chilipoeder naar smaak. Om het in te dikken eventueel wat arrowroot aan toevoegen.

  6. Snijd in de tussentijd de aubergine in dunne (!) plakken (in de lengte) met dunschiller/kaasschaaf en vet een ovenschaal in.

  7. Bouw dan de lasagne op: Giet een laagje saus in de schaal, leg hier een laagje Aubergine plakjes op, nog een laag saus etc.

  8. Bak de lasagne voor ongeveer 30 min.

Voedingswaarden per portie:

Koolhydraten: 62,5 gram
Eiwit : 30 gram
Calorieën : 450 gram
Vet : 26,3 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Avocadobrood

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.