Maaltijdshake met superfoods? Een perfecte toevoeging aan je voedingspatroon!

Wie superfoods zegt, heeft het al snel over de gebruikelijke ingrediënten. Chia, acai of juist de goji bes? Het ligt steeds meer voor de hand welke superfoods voor een maaltijdshake aanbevolen zullen worden. Niet vandaag.

Want ik ga je kennis laten maken met wat superfoods die je niet alleen voor de maaltijdshake kunt gebruiken maar waar je ook nog nooit van gehoord hebt! Als dat niet genoeg reden is om verder te lezen.

TIP: ” Wil jij elke dag Gezond Starten? Probeer deze 27 fruit en groentes in ÉÉN Drankje (binnen 30 sec klaar). Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Easy Greens Superfood >>

Ceylon kaneel (Chinese kaneel)

Ceylon kaneel

Kaneel is al in menig keuken te vinden. We gebruiken het om uiteenlopende gerechten net wat extra op smaak te brengen. Zelfs als dat misschien niet nodig is, is een sprankeltje kaneel een welkome toevoeging. Wat veel mensen niet weten, is dat er een superfood is die hier verrassend veel op lijkt: Ceylon kaneel.

Ceylon kaneel, dat ook wel Chinese kaneel genoemd wordt, is een echte superfood te noemen en heeft een net wat mildere smaak dan de normale kaneel uit de supermarkt. Vrijwel iedere maaltijdshake is met deze superfood beter te maken!

Pecans

Pecans

Bij noten denken de meeste mensen aan walnoten, hazelnoten of amandelen. Maar waarom komt de pecan niet vaker aan bod? Het is namelijk een van de makkelijkste superfoods om voor een maaltijdshake als ingrediënt te gebruiken!

Net als vrijwel ieder andere notensoort heeft de pecan veel gezonde kenmerken. Een kleine hoeveelheid pecans zijn daarom ideaal om aan je maaltijdshake toe te voegen. Doe dit wel met mate, want pecans hebben net wat meer calorieën dan de andere superfoods die op deze pagina besproken zijn.

Koffiebes (cascara)

cascara

Cascara, in het Nederlands ook wel bekend onder de naam koffiebes, wordt vaak voor thee gebruikt. De koffiebes voelt zich echter ook thuis in je maaltijdshake. Helemaal als je op zoek bent naar goede superfoods om aan je maaltijdshake toe te voegen.

De schil van deze bes zit boordevol antioxidanten en is geschikt voor dagelijkse consumptie. Het lastigste zal zijn om een winkel te vinden waar je cascara kunt kopen. Er zijn slechts een aantal verkooppunten van de koffiebes (cascara) bekend.

Sorghum (kafferkoren)

Sorghum

Sorghum, soms ook wel kafferkoren genoemd, is een zelden besproken superfood. Oorspronkelijk afkomstig uit Afrika, heeft deze graan de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd. Het kan op veel verschillende manieren gebruikt worden. Als ingrediënt voor bier, rijst of voor je maaltijdshake! Deze superfood is in twee kleuren verkrijgbaar (rood en zwart), waarvan de zwarte variant als best bekend staat.

Paarse mais

Waar gele mais al gezond is en blauw mais nóg gezonder, stijgt paarse mais er pas echt ver bovenuit. Paarse mais mag tot de superfoods gerekend worden die je maaltijdshake in één klap heel wat lekkerder maakt. Daarnaast geeft het een uniek kleurtje mee wat het altijd goed zal doen op je volgende Instagrampost ;-).

Met dit product maak je de perfecte maaltijdshake binnen 30 seconden

Wil jij iedere dag op een gezonde manier van start laten gaan? Dan heb ik goed nieuws voor je. Met Easy Greens kun je snel en eenvoudig een gezond drankje bereiden. Je hebt slechts 30 seconden nodig om je gezonde maaltijdshake met Easy Greens te bereiden. Dit product bevat per gram net zoveel voedingsstoffen als 100 gram verse groenten en fruit. Daar wil je toch van alles over te weten komen?

Op deze pagina vertel ik je er graag meer over!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.