Menstruatiecup kopen? Hoe werkt eigenlijk zo’n menstruatiecup!

Wil jij graag een Menstruatiecup kopen? Deze Menstruatiecups zijn steeds populairder geworden gedurende de laatste paar jaren, maar jij weet nog niet welke je wilt kopen?

Bekijk dan hier de beste menstruatiecups deze zijn innovatief, goed beoordeeld door klanten en ontzettend populair en steeds meer vrouwen maken er gebruik van al is het plaatsen van de cup vaak even wennen in het begin.

In dit blog deel ik de TOP 5 beste menstruatiecup! De beste kwaliteit voor de scherpste prijs.

Beste menstruatiecup

Deze menstrucatiecups zijn zeer duurzaam en stimuleren je vaginale milieu en hebben een zelfreinigende functie. Zonder veel moeite een geweldige oplossing.

 1. DivaCup Herbruikbare Menstruatiecup Type 1 – Small
 2. Menstruatie Cup (2 Stuks) – Herbruikbare Menstruatiecup
 3. MyCup Roze maat Small – herbruikbare Menstruatiecup
 4. Menstruatiecup GOODLIFE – Herbruikbaar – Maat S
 5. Practicups – Duo Pack: 2 maten herbruikbare menstruatiecups

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 beste menstruatiecup om dezelfde look te krijgen als de sterren. Lees verder!

Hoe werkt een menstruatiecup?

Een tampon absorbeert het bloed dat je verliest, maar een menstruatie cup vangt het op. Het bestaat eigenlijk uit een cupje dat je inbrengt net als een tampon, maar doordat er geen sprake is van absorberen zal je minder snel last hebben van huidirritaties en infecties.

Eén van de meest gevaarlijke scenario’s denkbaar bij tampons is Toxic Shock Syndrome, een zeer gevaarlijke ziekte die zelfs overlijden tot gevolg kan hebben. Een menstruatie cup maakt direct korte metten met dit risico.

Je kunt een menstruatie cup elke keer na gebruik wassen met water, eventueel kan je ook een speciaal reinigingsmiddel aanschaffen. Je hoeft dit gemiddeld maar 2 tot 5 keer per dag te doen.

In principe ben je net zo snel als met het verwisselen van maandverband of een tampon, die je immers ook eerst uit de verpakking moet halen. Een menstruatie cup kun je tot 12 uur lang probleemloos in laten, ook tijdens het sporten en zwemmen.

Veilige en goedkope optie

Je kiest dus voor een veilig, duurzaam en bovendien zeer goedkoop alternatief. Wist je dat je in een mensenleven namelijk zo’n 10.000 tampons gebruikt? Met een menstruatie cup bespaar je de aarde een hoop afval.

Je kunt dezelfde cup gebruiken gedurende een periode van jaren. Schaf je er 2 of 3 aan, dan heb je altijd een schone op voorraad en kun je rustig je gebruikte cup schoonmaken.

Het kan in elk geval geen kwaad het eens te proberen, na een paar keer gebruik ben je ongetwijfeld overtuigd van de vele voordelen.

TOP 5 beste menstruatiecup voor een duurzaam en gezond alternatief

1. DivaCup Herbruikbare Menstruatiecup Type 1 – Small

De Divacup is een gezond en herbruikbaar alternatief voor tampons en maandverband. De Divacup draagt bij aan een beter milieu. . Ben je al nieuwsgierig geworden? Lees hier alle 39 ervaringen van andere DivaCup Herbruikbare Menstruatiecup Type 1 – Small gebruikers >>

Voordelen:

 • Makkelijk aan te brengen
 • duurzaam
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 1 DivaCup Herbruikbare Menstruatiecup Type 1 - Small review

Let op, bijna uitverkocht!

Het ideale product voor jou als je niet te veel wil betalen maar wel top kwaliteit wil. Als nummer 1 van 2019. De ervaringen zeggen genoeg en dit is ook de favoriet van mij.

Bestel DivaCup Herbruikbare Menstruatiecup Type 1 – Small voor €29,75 bij Bol.com >>

2. Menstruatie Cup (2 Stuks) – Herbruikbare Menstruatiecup

De favoriet van vele vrouwelijke gebruikers, omdat deze echt duurzaam en alternatief zijn voor maandverband of tampons. De menstruatiecup is een duurzame en hygiënische alternatief voor maandverband en tampons en maakt je menstruatie een stuk aangenamer! Lees hier 13 ervaringen van andere Menstruatie Cup (2 Stuks) – Herbruikbare Menstruatiecup gebruikers >>

Voordelen:

 • goede kwaliteit
 • fijn 2 maten
 • goede prijs/kwaliteit

Top 2 Menstruatie Cup (2 Stuks) - Herbruikbare Menstruatiecup review

Let, op bijna uitverkocht

Een fijne menstruatie cups met alleen maar voordelen. Dagelijks gebruik voor het meeste resultaat. Een aanrader als je prijs/kwaliteit belangrijk vindt.

Bestel Menstruatie Cup (2 Stuks) – Herbruikbare Menstruatiecup voor €21 bij Bol.com >>

3. MyCup Roze maat Small – herbruikbare Menstruatiecup

Graag die gewenste maat en duurzame MyCup Roze? Opgelet! MyCup, de herbruikbare menstruatiecup. Vangt het menstruatiebloed op & ondersteunt je intieme flora! Lees hier 92 ervaringen van andere MyCup Roze maat Small – herbruikbare Menstruatiecup gebruikers >>

Voordelen:

 • handig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit
 • werkt snel

Top 3 MyCup Roze maat Small - herbruikbare Menstruatiecup reviews

Dit product is een aanrader als je graag gewenste intieme flora wilt behouden.

Bestel MyCup Roze maat Small – herbruikbare Menstruatiecup voor €27 bij Bol.com >>

4. Menstruatiecup GOODLIFE – Herbruikbaar – Maat S

Deze Menstruatiecup GOODLIFE – Herbruikbaar voor vele! Super mooie en kwalitatief. Maak je menstruatie een stuk comfortabeler met de menstruatiecup. Laat jouw menstruatieperiode de dagelijkse activiteiten niet meer beïnvloeden. Ik raad dit product iedereen aan! Lees hier 25 ervaringen van andere Menstruatiecup GOODLIFE – Herbruikbaar – Maat S gebruikers >>

Voordelen:

 • Goede prijs/kwaliteit
 • handig in gebruik
 • duurzaam

Top 4 Menstruatiecup GOODLIFE – Herbruikbaar - Maat S review

Als een persoon die opzoek is naar werkelijk resultaat kom je niet tekort met deze handig Menstruatiecup GOODLIFE!

Bestel hier Menstruatiecup GOODLIFE – Herbruikbaar – Maat S voor €20 bij Bol.com >>

5. Practicups – Duo Pack: 2 maten herbruikbare menstruatiecups

Wil je graag heerlijk genieten én de perfecte menstruatiecups hebben? Dan is dit product dat je al lang wilde hebben. Herbruikbare menstruatiecups. Zo zacht en comfortabel, je zou bijna vergeten dat je ongesteld bent! Lees hier 14 ervaringen van andere Practicups – Duo Pack: 2 maten herbruikbare menstruatiecups gebruikers >>

Voordelen:

 • Handig in gebruik
 • duurzaam
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 5 Practicups - Duo Pack 2 maten herbruikbare menstruatiecups

Bestel hier Practicups – Duo Pack: 2 maten herbruikbare menstruatiecups voor €27,25 bij Bol.com  >>

Menstruatiecups kopen

Wil je eens iets anders proberen dan maandverband of tampons? Dan is een menstruatie cup misschien wel het overwegen waard. Dit is een handig item dat wordt gemaakt van medische siliconen, waardoor het veiliger is dan het gebruik van een tampon. Ook kun je een menstruatie cup wassen na gebruik, dus je bent meteen een stuk verantwoorder bezig voor het milieu.

Klik hier voor de Top 10 Menstruatiecups – best beoordeeld  >> 

ONZE TIP: Beste eeltverwijderaars? Top 10 ALLERBESTE van 2019!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.