Nagelbijten afleren? Top 5 Beste middel tegen nagelbijten!

Nagelbijten afleren? Veel kleine kinderen starten ermee als je ze proberen te stoppen met duimen. Veel volwassenen doen het uit gewoonte of om hun nagels op een makkelijke manier kort te houden. Ik heb het natuurlijk over nagelbijten.

Voor veel mensen is nagelbijten door de jaren heen een gewoonte geworden waar ze niet veel over nadenken. Echter is nagelbijten gevaarlijker dan je wellicht denkt. Tijd om ervan af te komen! Dat kan lastiger zijn dan je denkt, maar gelukkig heb ik de 3 beste anti-nagelbijt middelen gevonden die op het internet te vinden zijn.

Waarom is nagelbijten slecht voor je?

Waarom is nagelbijten slecht voor je

Het lijkt misschien een onschuldig iets, maar nagelbijten is slechter voor je gezondheid dan je denkt. Je raakt de hele dag met je handen dingen aan, waardoor er veel bacteriën onder je nagels terechtkomen. Niet al deze bacteriën zijn slecht voor je, maar er kunnen gevaarlijke ziektemakers tussen zitten. Als je dus vervolgens je nagel in je mond stop en erop gaat bijten breng je jezelf onnodig in contact met al deze bacteriën.

Deze bacteriën kunnen nog andere vervelende gevolgen hebben waar je misschien nog niet over nagedacht hebt. De bacteriën die normaal onder je nagels leven kunnen namelijk een ernstig slecht ruikende adem veroorzaken. Door te nagelbijten kan je dus uit je mond stinken! Geen kauwgom die daar tegenop kan.

Naast de kleine ziektemakers die je onbedoeld in je lichaam stopt heeft nagelbijten ook een slechte invloed op de gezondheid van je mond. Door het constant bijten kan je je tanden ernstig beschadigen. Zo kunnen tanden afbreken of je kaak kan zelfs verschuiven. Ook is het nagelbijten slecht voor je tandvlees. Het kan namelijk opzwellen door kleine stukjes nagel die in je tandvlees kunnen blijven steken.

De reden waarom stoppen met nagelbijten zo lastig is

De reden waarom stoppen met nagelbijten zo lastig is

Je weet nu dus inmiddels dat nagelbijten slecht voor je is, maar waarom is het dan zo lastig om er mee te stoppen. Voor veel mensen is nagelbijten een gewoonte die ze in hun kindertijd hebben ontwikkeld. Hierdoor ben je er dus al jaren met bezig en is het erg lastig om met deze gewoonte te stoppen.

Daarnaast is voor sommige mensen nagelbijten een manier om met stress om te gaan. Zodra ze in een spannende situatie terecht komen gaan ze nagelbijten om zichzelf gerust te stellen. Je eigen comfort is op dat moment verwikkeld met nagelbijten, waardoor het erg lastig wordt om er mee te stoppen.

Als laatste is het nog zo dat je je nagels altijd bij de hand hebt. Waar je ook naar toe gaat, je nagels zijn altijd in de buurt. Een pakje sigaretten kan je nog thuislaten, maar nagels helaas niet. Hierdoor is de verleiding er altijd en kan het moeilijk zijn om die te weerstaan.

De beste manier om met nagelbijten te stoppen

De beste manier om met nagelbijten te stoppen

Gelukkig is niks onmogelijk en zijn er toch manieren om te stoppen met nagelbijten. Wees dus niet ongerust, het einde is nabij voor je nagelbijtverslaving! De eerste stap is om ook echt te willen stoppen met nagelbijten. Als de motivatie van binnenuit komt is het veel makkelijker om te stoppen met een slechte gewoonte. Zet alle redenen waarom je wilt stoppen op een rijtje en put hier je inspiratie uit.

Er zijn ook een aantal trucjes die je kan gebruiken om te stoppen met nagelbijten. Knip je nagels bijvoorbeeld vaak en lekker kort. Hierdoor valt er weinig te bijten, dus zelfs als je de verleiding niet kan weerstaan kan je niet nagelbijten. Ook kan je proberen om je gewoontes te veranderen. Elke keer als je de dwang hebt om te nagelbijten, moet je snel wat anders doen om je gedachten vrij te houden.

De drie hulpmiddelen om te stoppen met nagelbijten

Soms zijn al deze trucs en tips niet genoeg om te stoppen met nagelbijten. Dat is helemaal niet erg, want je bent zeker niet de enige die er moeite mee heeft. Wereldwijd proberen miljoenen mensen per jaar te stoppen met nagelbijten.

Dat is ook gelijk je geluk, want hierdoor is er een hele markt met hulpmiddelen om te stoppen met nagelbijten. Ik heb de beste drie hulpmiddelen voor je op een rijtje gezet. Zo wordt stoppen met nagelbijten toch nog makkelijk!

1. Raylex anti-nagelbijt 1.5 ml

Wil graag snel afkomen van nagelbijten? Dit anti-nagelbijt product is voorzien van een speciale formule om het nagelbijten achter u te laten. De bittere smaak van de pompelmoesschil zal ervoor zorgen om het nagelbijten af te leren. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Raylex anti-nagelbijt 1.5 ml gebruikers >>>

Voordelen:

 • minder bitter dan andere anti nagelbijt producten
 • je ziet het niet op je nagel
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. Herome Bye Bite – 7 ml – Anti Nagelbijt Nagelijk – Voor Volwassenen en Kinderen

Zoek jij de beste combinatie van prijs, kwaliteit om er snel af te komen? Het doet je afgekloven nagels veranderen in prachtige lange nagels! De lak is verrijkt met vitamine E, zodat de nagelstructuur wordt versterkt en de nagelgroei wordt gestimuleerd. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Herome Bye Bite – 7 ml – Anti Nagelbijt Nagelijk – Stop Duimzuigen en Nagelbijten – Voor Volwassenen en Kinderen gebruikers >>>

Voordelen:

 • Stimuleert nagelstructuur en nagelgroei
 • Lost niet op in (afwas)water!
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. ComfortTrends Nagellak Nagelbeschermer Transparant – Anti nagelbijt behandeling

Zoek jij het optimale effect maar dan met eenvoudige behandeling? Gebruik dan nu deze nagelbeschermer. Het versterkt en verhelderd je nagels en levert een belangrijke dosis UV-bescherming die helpt tegen verkleuringen. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere ComfortTrends Nagellak Nagelbeschermer Transparant – Anti nagelbijt behandeling gebruikers >>>

Voordelen:

 • De nagel beschermer is perfect voor natuurlijke nagels en acrylnagels
 • Het werkt als een zonnescherm voor je nagels
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. Fingly bittere Nagellak 7,5 ml – Nu Stoppen met Nagelbijten, ook voor kinderen

Graag op natuurlijke basis tegen nagelbijten? Vooral op volwassen leeftijd kan nagelbijten tot tandproblemen en ziekten lijden, dit geldt ook voor duimen. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Fingly bittere Nagellak 7,5 ml – Nu Stoppen met Nagelbijten, ook voor kinderen gebruikers >>>

Voordelen:

 • Blijft erg goed zitten, nagels groeien weer volop
 • waterbestendig laat je nagels glimmen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Re-mind Anti Nagelbijt Behandeling – 5 standen

Graag Bittere Nagellak op natuurlijke basis tegen nagelbijten? De slimme Re-mind geeft heel regelmatig een klein trilsignaaltje en herinnert je daarmee om niet op je nagels te bijten of aan je gezicht te zitten. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere Re-mind Anti Nagelbijt Behandeling – 5 standen gebruikers >>>

Voordelen:

 • werkt zeer goed, heeft een automatisch leerprogramma
 • je hoeft er niet over na te denken, past eenvoudig in je zak
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.