Ovenschotel kip? Een heerlijke ovenschotel voor in het weekend; deze eenvoudig te maken kipschotel. De smaak van deze ovenschotel is overheerlijk. Maak bij deze ovenschotel een heerlijke knapperige groene salade en je gerecht is helemaal af!
TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarmmodel voor het opbouwen van een fit en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken check de kortingspagina >>
Ovenschotel kip maken?
Heerlijk gemarineerd zelf voeg ik inplaats van de rode pepper een paar scheppen sambal toe. Vooral gebakken sambal is heerlijk om zowel vlees als vis mee te marineren.
Ingrediënten, voor ongeveer 2 porties:
Ingrediënten:
- 3 El olijfolie
- 1 el honing
- Sap van 1 citroen
- 1 tl rode peper (is jouw peper erg heet, neem dan iets minder)
- 1000 g kipfilet of kippendijen met meer smaak
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 2 citroenen zonder schil, in schijfjes
- 2 takjes rozemarijn, de blaadjes grof gesneden
- 2 takjes bladpeterselie, fijngesneden
- 400 g Roerbak Hollandse groente
- 200 gr rucola
- peper en zout naar smaak
- *Extra: 1 el sambal manis
Zo maak je een recept: Ovenschotel kip
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Maak een marinade: meng de olijfolie, honing, citroensap, zwarte peper en rode peper (of sambal). Leg de kipfilets in de marinade en masseer deze in.
-
Leg de kip in een ovenschaal en voeg de knoflook, citroenschijfjes en rozemarijn toe. Daarbij voeg de roerbak Hollandse groente toe. Voeg nog wat extra zwarte peper toe en snufje zout.
-
Zet de ovenschaal 40-45 min in een voorverwarmde oven tot de kip en citroenschijfjes mooi bruin worden.
-
Haal de ovenschaal uit de oven en voeg wat verse peterselie toe als garnering.
Voedingswaarden per portie:
Calorieën: 370 gram
Koolhydraten: 6 gram
Eiwit: 48 gram
Vet: 15 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
al