Ovenschotel vis? De combinatie van Venkel, witvis en sinaasappel is een ware smaaksensatie! Deze heerlijke frisse ovenschotel is lekker licht op de maag en in no time op tafel.
TIP: ” Weekmenu’s voor Vet Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Ovenschotel vis maken?
Dit gerecht smaakt heerlijk met een beetje gepureerde pastinaak.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten, voor 2 porties
Ingrediënten bodem:
- 2 el olijfolie
- Sap van 1 sinaasappel
- 4 venkels, in dunne plakken gesneden
- 3 bosuitjes, in kleine ringetjes gesneden
- 2 sinaasappels, geschild en in plakken gesneden
- 2 kabeljauwfilets
- 2 takjes verse peterselie, de blaadjes grofgehakt
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je een recept: Ovenschotel vis
Verwarm de oven voor op 200 graden
Meng de olijfolie met sinaasappelsap en voeg peper en zout toe
Verdeel de venkel, sinaasappelplakjes, en bosui over de bodem van een ovenschaal en leg hier de kabeljauwfilets op.
Schenk het sinaasappel-oliemengsel over deze filets heen en bestrooi met nog wat peper en zout.
Bak het ovengerecht 10-15 min in een voorverwarmde oven, tot de filets gaar zijn.
Haal het gerecht uit de oven en garneer met wat verse peterselie
Voedingswaarden per portie
Dit gerecht voor ovenschotel vis is voldoende voor 4 porties:
Voedingswaarde per portie.
- Calorieën: 350 kcal
- Koolhydraten: 27 g
- Eiwitten: 26 g
- Vetten: 15 g
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Ovenschotel met Witvis
De vis met venkel en sinaas was heerlijk
Super goed om te horen!
Kookgroet,
Heiko
Deze ovenschotel is écht heerlijk! Wij hebben inderdaad de pastinaakpuree erbij gegeten, perfecte combi ??
Super om te horen Esmé, geeft weer inspiratie voor de rest! Ik gebruik pastinaak ook voor de frietjes 😉 super wortel.
Kookgroet,
Heiko