Ovenschotel vis? Heerlijk fris en ware smaaksensatie met sinaasappel!

Ovenschotel vis? De combinatie van Venkel, witvis en sinaasappel is een ware smaaksensatie! Deze heerlijke frisse ovenschotel is lekker licht op de maag en in no time op tafel.

TIP: ” Weekmenu’s voor Vet Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Ovenschotel vis maken?

Ovenschotel vis maken

Dit gerecht smaakt heerlijk met een beetje gepureerde pastinaak.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten, voor 2 porties

Ingrediënten bodem:

  • 2 el olijfolie
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 4 venkels, in dunne plakken gesneden
  • 3 bosuitjes, in kleine ringetjes gesneden
  • 2 sinaasappels, geschild en in plakken gesneden
  • 2 kabeljauwfilets
  • 2 takjes verse peterselie, de blaadjes grofgehakt
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je een recept: Ovenschotel vis

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Meng de olijfolie met sinaasappelsap en voeg peper en zout toe

  3. Verdeel de venkel, sinaasappelplakjes, en bosui over de bodem van een ovenschaal en leg hier de kabeljauwfilets op.

  4. Schenk het sinaasappel-oliemengsel over deze filets heen en bestrooi met nog wat peper en zout.

  5. Bak het ovengerecht 10-15 min in een voorverwarmde oven, tot de filets gaar zijn.

  6. Haal het gerecht uit de oven en garneer met wat verse peterselie

Voedingswaarden per portie

Dit gerecht voor ovenschotel vis is voldoende voor 4 porties:

Voedingswaarde per portie.

  • Calorieën: 350 kcal
  • Koolhydraten: 27 g
  • Eiwitten: 26 g
  • Vetten: 15 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Ovenschotel met Witvis

4 gedachten over “Ovenschotel vis? Heerlijk fris en ware smaaksensatie met sinaasappel!”

    • Super om te horen Esmé, geeft weer inspiratie voor de rest! Ik gebruik pastinaak ook voor de frietjes 😉 super wortel.

      Kookgroet,
      Heiko

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.