Pasta met Broccoli en Tomatensaus? Volle Smaak uit het Zuiden met Pit!

Pasta met broccoli en tomatensaus? Gisteren heb ik een pasta gemaakt die ik heb opgedaan in Spanje. Heerlijke pittige tomatensaus vol van smaak met broccoli roosjes, punt paprika en een runderworst.

In Spanje heb ik het gegeten met een echt Spaanse pittige worst maar nu heb ik gewoon een heerlijke verse runder rookworst gebruikt inplaats van de lokale Spaanse worst. Wat iedereen ook echt heerlijk vond!

Alles wat je nodig hebt zit in deze boost van een Spaanse pasta om een lekkere vullende maaltijd te serveren de hapjespan direct op tafel.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet Verbranden en een Plattere Buik Krijgen? Verlies 2 kilo per week! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Je kunt pasta’s op veel verschillende manier maken. Meestal maak ik het met een eigen gemaakte pesto saus rood of groen, alles is lekker. Maar het is soms ook leuk als ik een nieuw gerecht krijg voorgeschoteld zoals in Valencia, vervolgens ga ik altijd kijken en vragen wat er precies in het gerecht zit en dit schrijf ik dan op in mijn mobiel. Ja, zo gek ben ik op eten koken!

Het heeft een heerlijke sterke smaak van tomatenpuree en heeft een heerlijke volle smaak van tomaten maar ook een hint van paprika zit erdoorheen. Dit komt door het gebruik van gerookte paprika poeder.

Wil je het graag volledig koolhydraatarm ga dan voor heerlijke groene Courgette spaghetti van 400 gram inplaats van de pasta.

Wat ik het makkelijkste vind is om dit soort pasta’s te maken in een hapjespan anders kom je altijd in ruimte gebrek en dan gaat tijdens het omscheppen de helft er overheen. Herkenbaar? Daarom heb ik recent deze hapjespan van 28 cm aangeschaft en ben er echt tevreden mee!

Ik had nooit een passende deksel en dat is ook gelijk met deze opgelost. Zoals altijd ben volledig vrij om te gebruiken wat jij wilt natuurlijk, geef alleen tips en tricks.

Pasta met broccoli en tomatensaus maken

Pasta met broccoli en tomatensaus maken

Het is moeilijk om een saus exact na te maken. Maar ik geloof dat ik behoorlijk goed in de buurt zit met deze tomatensaus. Dankzij de kruiden die heb ik heb gebruikt onder andere door de gerookte paprika poeder, komijn, zwarte peper en een beetje sambal.

Extra tip: wil je graag nog wat meer smaak in je eten? Vergeet dan niet om 1 el oregano gedroogd of vers erin te doen voor die extra smaak.

Ingrediënten

  • 500 g broccoli, in roosjes koken
  • 250 g verse tortelloni verdi ricotta
  • KHA Alternatief: Courgette spaghetti van 400 g
  • 2 rode puntpaprika
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 4 tl tapenade zongedroogde tomaat
  • 2 el gerookte paprikapoeder
  • 2 blikjes tomatenpuree a 70 g
  • 1 runderworst, in stukjes
  • 3 el olijfolie
  • 40 g geraspte parmezaanse kaas
  • 2 knoflook, geperst
  • 1 el sambal, lekkerste is die zoet gebakken
  • Snufje zeezout en zwarte peper
  • Grote hapjespan, speciale dagprijs bekijk je hier
  • Extra Tip: wil je het wat romige maken met meer saus? Gebruik dan 2/3 el Griekse yoghurt 10% vet

Bereidingswijze voor de pasta met broccoli en tomatensaus

  1. Snijd eerst alle groente fijn en maak de punt paprika schoon en snijd deze ook in stukjes samen met de ui. Zet alvast water op om de broccoli te koken.
  2. Kook de broccoli roosjes en prik met vork tot het gaar is en je er makkelijk inkomt. Kook vervolgens met hetzelfde water de pasta gaar. Als je de courgette spaghetti hebt hoef je dit alleen kort even te roerbakken. Leg de rookworst even in gekookt water voor 15 min.
  3. Zet je hapjespan op het vuur met een scheutje olijfolie. Voeg de geperste knoflook toe vervolgens de paprika, ui, courgette toe fruit dit kort even samen. Daarna de uitgelekte broccoli samen met de sambal, tapenade, tomatenpuree. Daarna de gerookte paprika poeder, zwarte peper en wat extra olijfolie.
  4. Voeg als laatste de pasta of courgette spaghetti toe en mix dit lekker met elkaar. Voeg vervolgens nog de runder rookworst toe in stukjes.
  5. Als laatste bestrooi je het gerecht met de parmezaanse kaas. Nu samen lekker smullen! Makkelijkste is hiervoor is het in diepe borden te serveren.

Tip:
Je kunt ook prima kipfilet in reepjes hiervoor gebruiken of rundergehakt, zalm. Allemaal lekker!

Dit eten is ongeveer goed voor een redelijke portie van de pasta met broccoli en tomatensaus voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 665
Koolhydraten: 49 g
Eiwitten: 19 g
Vetten: 35 g

Probeer ook eens dit recept: Kip piri piri recept? Eenvoudig, lekker en je gaat echt smullen vanavond!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.