Pasta met champignons en kip? Makkelijk, smullen en gezond!

Pasta met champignons en kip? Makkelijk recept wat heerlijk door de weeks gegeten kan worden. Met deze romige saus en heerlijke gekruiden kip met een vleugje citroen voor de frisheid.

Vooral deze Italiaanse gerechten zijn binnen no-time klaar en heerlijk nu ook met vezels, gezonde vitamines en mineralen.

Wij maken daarom gebruik van volkorenpasta om de koolhydraten laag te houden. Dit gerecht is voor 2 personen.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Pasta met champignons en kip

Je kunt pasta op zoveel verschillende manieren maken maar ik kies voor een eenvoudige manier waar je snel van kunt genieten.

Ook haal altijd weer nieuwe inspiratie uit de het 5 ingrediënten boek van Jamie Oliver als je deze nog niet kent kun je deze hier even bekijken.

Door het gebruik van geen room maar Griekse Yoghurt geeft dit een veel frissere smaak samen met het citroensap aan deze pasta. Tegenwoordig gebruik ik gerookte paprika poeder. Dat geeft echt een heerlijke smaak aan je kip als je hiermee marineert.

Dit Pastagerecht is ook weer helemaal 100% koolhydraatarm en staat zo dampend op tafel.

Ingrediënten

kipfilet 275 g, in blokjes gesneden
2 el La Chinata gerookte paprikapoeder zoet,
2 teentjes knoflook,
2 el olijfolie,
1 rode ui, gesnipperd
400 g kastanjechampignons, in plakjes
150 g Griekse yoghurt,
3 el bieslook, gedroogd of vers
2 tl Italiaanse kruiden,
1 el knoflookpoeder,
200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
zeezout en zwarte peper,
1 tl citroenrasp

Bereidingswijze voor de Pasta met champignons en kip

  1. Marineer de kipfilet met olijfolie, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en snufje zout. Smeer de kip blokjes eerst goed in olijfolie en daarna lekker de kruiden erin wrijf. Vervolgens lekker goudbruin bakken in de koekenpan met een beetje olijfolie.
  2. Snijd de champignons doormidden, snipper de uit en pers de knoflook.
  3. Doe de knoflook geperst en uitjes in de hoge koekenpan en fruit dit kort samen. Voeg vervolgens de champignons toe en de 150 g Griekse yoghurt met nog beetje knoflookpoeder en zwarte peper.
  4. Strooi vervolgens de Italiaanse kruiden, bieslook en de cherrytomaatjes door de saus heen. Even kort laten pruttelen samen voor de smaak. Kook de volkoren pasta zoals het pakje aangeeft.
  5. Schep eerste pasta op de borden vervolgens een grote schep champignonsaus en daar bovenop de kipfilet.
  6. Garneer met beetje extra verse bieslook en zwarte peper.

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Je kunt ook een 2 tl chilipoeder of chili vlokken door de vulling heen doen voor wat extra pit.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor de pittige kip met broccoli met smaak is voldoende voor 2 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 510
Koolhydraten: 44 g
Eiwitten: 32 g
Vetten: 16 g

Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

3 gedachten over “Pasta met champignons en kip? Makkelijk, smullen en gezond!”

    • Hey Dominique, Zeker het kan altijd nog koolhydraatarmer met courgettes spaghetti of andere vervangers. Maar gaat om hoeveel koolhydraten je per dag tot je neemt als je dit op 100 houdt zit je prima. Anders ga je echt koolhydraatarm beperkt eten rond de 50 en dat is niet voor iedereen gezond.

      Veel kook plezier!
      Heiko

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.