Pasta met kaassaus: Koolhydraatarm en heerlijk comfort food

Pasta met kaassaus? Deze heerlijke spaghetti met kaassaus wil je absoluut in je standaard receptenlijst hebben staan! Deze pasta met smeuïge kaassaus, met lekkere kruidige topping is eenvoudig te bereiden en staat binnen 15 min op tafel. Echte comfort food, maar dan koolhydraatarm! Lees snel verder

TIP: ”Zoek jij  inspiratie en heerlijke gezonde recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Probeer dan onze Zomerse-aanbieding! Vandaag 6 nieuwe Koolhydraatarme Chef boeken >>

Pasta met kaassaus maken

Pasta met kaassaus maken

 Ingrediënten, voor 2 personen

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 200 gr courgette spaghetti (verkrijgbaar bij AH/ LIDL)
  • 100 gr bloemkoolrijst
  • 1 tenen knoflook
  • 75 gr spekblokjes
  • 75 ml slagroom
  • 100 gr geraspte gruyere kaas
  • 75 gr geraspte belegen kaas

Topping

  • 30 gr geraspte parmezaan
  • handje bieslook
  • bosui, in ringetjes gesneden

Zo maak je dit koolhydraatarme recept:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Verwarm de slagroom in een pan met dikke bodem. Pers de knoflook boven het pannetje uit en voeg de geraspte kaas toe. Laat smelten.

  3. Bak in een aparte pan de spekreepjes krokant en stoom in een steelpan de bloemkool gaar. Voeg de spekjes met de bloemkool toe aan de kaassaus.

  4. Doe dan de courgette spaghetti in een ovenschaal, en doe daaroverheen de kaassaus. Rasp ten slotte de parmezan eroverheen en bak 12 min in de oven.

  5. Serveer met wat bieslook en een paar ringetjes bosui.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 511 kcal
  • Koolhydraten: 6 gr
  • Eiwitten: 31 gr
  • Vetten: 39 gr

Makkelijke recepten maken?

Wij maken het nog gemakkelijker met zo’n 850+ koolhydraatarme recepten op de site staat hier vast wat lekkers voor je tussen! Bekijk hieronder rustig de eenvoudige recepten.

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.