Pastinaak stamppot met wortel? Gezond, eenvoudig en koolhydraatarm!

pastinaak stamppot met wortel maken? Je kunt met een paar simpele ingrediënten al snel een gezonde stamppot op tafel zetten! Dit is voor je lichaam en je smaakpupilleen een hele verassing! Even wat anders dan een stamppot zuurkool of andijvie. Lees snel verder.

Wat in deze stamppot gebruik wij helemaal geen aardappels, zelfs geen zoete aardappels. Voor vele is dit even wat anders ook in smaak maar als je eenmaal deze stamppot variatie hebt getest wil je niet meer terug.

Ik probeer vaak tijdens de koude dagen met meer te variëren in het weekmenu zodat je altijd alle vitamines, ijzers en overige mineralen binnenkrijgt. Zodat je de griep en ongein zoveel mogelijk buiten de deur kan houden. Laten we beginnen!

Pastinaak stamppot met wortel

Je hebt alleen wat creativiteit nog en voor de rest kan je oneindig veel variaties maken als het om stamppot gaat en alles is gewoon in de supermarkt te halen. Geef ook nog kooktips wat mij vroeger mijn vingertoppen kosten daar kan jij direct van leren.

Bekijk zeker ook even de video waarin ik het stap-voor-stap laat zien hoe ik dit recept maak. Daarbij geef ik nog handige tips als het gaat om snijden van je groente met een koksmes.  Deze stamppot geeft je geen dip en geen hongergevoel meer.

Ik had het al even benoemt maar je kunt alles doen met deze koolhydraatarme stamppot en je krijgt een gezonde basis. Denk ook een aan toevoegen van ingrediënten zoals witte kaas, kruidige zuurkool, gebakken sambal dat geeft dit recept weer nieuwe smaak beleving.

Al trek gekregen? Het is altijd leuk om in de keuken te experimenteren met nieuwe recepten.

Ingrediënten (maaltijd voor 3 personen)

  • 500 gram Pastinaak
  • 500 g wortelen of bospeen
  • 1 bosje bosui
  • 50 ml amandelmelk
  • 200 g magere spekjes, uitgebakken en bakvet in de stamppot
  • 1 el mayo of Griekse Yoghurt
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl zout
  • 2 el bieslook
  • zwarte peper, naar eigen smaak
  • waterkoker

Extra Tip: ook erg lekker met een goede schep sambal of de pastinaak vervangen voor zoete aardappels.

Bereidingswijze voor je pastinaak stamppot met wortel

  1. Snijd de pastinaak het kontje eraf en maak er kleine schijfjes van of blokjes, het zelfde doe je met de wortels. Vervolgens snijd je de bosui nog helemaal fijn.
  2. Nu kookpan of stoompan pakken en giet het kokend water in de pan. Doe hierin de pastinaak en wortels en snufje zout en laat het koken voor 20 a 25 min tot het lekker zacht en gaar is geworden.
  3. Yes, bak alvast in een kleine koekenpan het spek uit en doe er een goede klont extra boter bij. Als laatste even de bosuitjes meebakken.
  4. Giet nu het mengsel van wortels en pastinaak af en pak de stamper of staafmixer erbij. Doe eerste alle kruiden erbij en schep de lepel mayo bovenop. Nu lekker fijn stampen naar eigen smaak.
  5. Voor het serveren een beetje zwarte peper, bieslook erop strooien en aan de zijkant mooi de gebakken spekjes serveren. Smakelijk!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Voeg 2 el pijnboom pitten of voeg beetje chilipoeder of kokosmelk toe in plaats van mayonaise.

Dit recept voor koolhydraatarme Pastinaak Stamppot met wortel is voldoende voor 2/3 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 395
Koolhydraten: 24 g
Eiwitten: 24 g
Vetten: 20 g

Probeer ook eens dit recept: Proteine shake afvallen? TOP 10 ALLERBESTE Van Body & FIT!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op koken! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mij lekker fit en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

Click here to subscribe

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

4 gedachten over “Pastinaak stamppot met wortel? Gezond, eenvoudig en koolhydraatarm!”

  1. Lekker hoor van de week deze site gevonden ik heb deze stamppot van de week gemaakt en wij zijn met 2 personen normaal neem ik overal de helft van maar nu al gebruikt bij twee maaltijden en ipv bosui een stuk prei genomen voor het extra smaakje,ik heb nog over van de rauwe wortel en pastinaak dus ga ik het vandaag voor de Andijvie stamppot gebruiken dan geen zoete aardappel misschien 1 erbij maar zeker met het wat kouder weer toch heerlijk een stamppot voor de koolhydraatarme eters.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.