Pittige gehakt quiche? Deze heerlijke korstloze taart met munt is geïnspireerd op het Tunesische gerecht makhouda nahna. Deze hebben wat weg van een quiche of frittatas.
In de koelkast is de taart verscheidene dagen houdbaar en daarbij is de taart super gemakkelijk mee te nemen, bijvoorbeeld voor een picknick in de zomerzon! Wat wensen we nog meer?
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Pittige gehakt quiche maken
Baktip: Het blijft lastig zien of een taart aan de binnenkant klaar is. Dit kun je controleren door een satéprikker (of een mes) in de taart te prikken. Als hij er helemaal droog uitkomt, is hij gaar.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 8 porties
- boter om in te vetten
- 2 el olijfolie
- 2 uien, gehakt
- 10 eieren
- 100 gr amandelmeel
- flinke hand verse peterselie, gehakt
- 3 el gedroogde munt
- 2 el gerookte paprika poeder
- 250 gr gruyere, of andere pittige belegen kaas in blokjes
- ½ tl zout - snuf zwarte peper
Zo maak je een pittige gehakt quiche
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een springvorm van 24 cm in met boter.
-
Bak de ui in de olijfolie lichtbruin.
-
Klop in een grote kom de eieren los. Roer dan alle overige ingrediënten door en voeg ten slotte de ui toe. Roer alles goed door elkaar. Schenk het mengsel in de springvorm.
-
Back het 35-40 min, tot de binnenkant droog is
-
Laat de taart dan afkoelen en ga met een scherp mes langs de rand. Serveer de taart warm of op kamertemperatuur.
De voedingswaarden
Dit gerecht voor een witte kool ovenschotel is voldoende voor 4 porties.
Voedingswaarde per portie.
- Calorieën: 500 kcal
- Koolhydraten: 23,5 g
- Eiwitten: 29 g
- Vetten: 21 g
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?