Provencaalse ovenschotel met aubergine? Heerlijk kleurrijk feest op tafel!

Provencaalse ovenschotel met aubergine? De schikking van de groenten in drie verschillend gekleurde rijen maakt dit gerecht een waar, kleurrijk feest op de tafel. Tian is eigenlijk een gratin maar dan in Provençaals stijl.

Heb je even geen tian in huis? Gebruik dan gewoon een ovenschaal van glas of aardewerk. Lees snel verder.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Provencaalse ovenschotel met aubergine

Provencaalse ovenschotel met aubergine maken

Het is een ovengerecht dat bestaat uit verschillende laagjes groenten en wordt klaargemaakt in een, verassing, Tian: een ovenschotel die aan de binnenkant geglazuurd is en aan de buitenkant ongeglazuurd.

Geen tian in huis? No worries, met een gewone ovenschaal kan het ook en smaakt het minstens zo lekker. Dit gerecht is zowel warm als afgekoeld heerlijk.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten, voor 8 persoon

Ingrediënten:

  • 1 rode paprika, in ringen gesneden
  • 350 gram trostomaten, in plakken
  • 350 gram courgettes, in plakken (1 cm dik)
  • 400 gram artisjokharten, afgegoten en gehalveerd
  • 350 gram aubergine, in plakken 0.5 cm
  • 300 gram venkel, in plakken (over lengte)
  • 50 gr zwarte olijven
  • 4 laurierblaadjes
  • 200 gr feta
  • zwarte peper snufje zout indien nodig

Dressing

  • 4 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 4 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • handje verse basilicum gescheurd
  • 2 el kappertjes
  • Eventueel snufje zout, zwarte peper

Zo maak je een Provencaalse ovenschotel met aubergine

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter/ kokosolie. Probeer de soorten groenten af te wisselen: leg de rode paprika en de tomaten afwisselen in een rode rij in het midden en leg de courgette en de artisjokharten in een groene rij rechts hiervan. Leg de plakjes aubergine en venkel links.

  2. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep deze over de groenten.

  3. Bestrooi het gerecht met nog wat extra peper

  4. Rooster de tian 50 min tot de groenten zacht zijn en de randen van de groenten mooi bruin. Neem de schaal uit de oven en verkruimel de feta eroverheen. Lekker smullen nu samen!

Voedingswaarden per portie

Dit gerecht voor provencaalse tian met aubergine is voldoende voor:

Voedingswaarde per portie.

  • Calorieën: 180 kcal
  • Koolhydraten: 6 g
  • Eiwitten: 9 g
  • Vetten: 13 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

2 gedachten over “Provencaalse ovenschotel met aubergine? Heerlijk kleurrijk feest op tafel!”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.