Quiche zalm broccoli? Deze hartige taart is een feest op je bordje. Je kunt dit als diner gebruiken maar ook zeker als makkelijke snack / lunch! Een geweldig multifunctioneel recept dus, met heerlijke smaken waarvan je lang verzadigd zult zijn!
TIP: ” Graag meer Koolhydraatarme recepten? Bekijk onze aanbieding voor 5 kookboeken voor het opbouwen van een fit lichaam! Check de kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken check de kortingspagina >>
Quiche zalm broccoli maken?
Ingrediënten, voor ongeveer voor 2 porties:
Ingrediënten:
Bodem
- 50 gr roomboter
- 50 gr lijnzaad 1 tl bakpoeder
- 200 gr amandelmeel
- 2 eieren snuf zout
Vulling
- 1 ui, gesnipperd
- 400 g broccoliroosjes, vers verpakt
- 5 El parmezaanse kaas, geraspt
- 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 200 gr gerookte zalm of diepvries (ook heerlijk met rundergehakt 500 gram)
- handje verse dille, fijn gehakt
- 4 eieren
- 100 ml kookroom
- peper en zout
Zo maak je een recept: Quiche zalm broccoli
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht). Vet de taartvorm in.
Smelt boter op laag vuur en maal de lijnzaad en bakpoeder grof. Meng alle ingrediënten van de bodem met elkaar en druk het deeg op de taartbodem. Prik wat gaatjes in de bodem en bak de bodem alvast 10 minuten voor.
Fruit het uitje even tot deze begint te geuren. Kook de broccoliroosjes kort tot het beetgaar is, eenvoudig testen met een vork. Als deze erin kan prikken is het gaar voor de schotel!
Verdeel de kaas over de voorgebakken bodem samen met de tomaatjes, zalm en en ui. Strooi de dille er overheen
Klop de eieren met de kookroom, peper en zout en giet dit over het mengsel
Bak de hartige taart voor ongeveer 30 min in de oven.
Voedingswaarden per portie
Calorieën: 1660 gram
Koolhydraten: 11 gram
Eiwit: 80 gram
Vet: 98 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
al
De menu’s zien er prachtig en lekker uit!
Hmmm!
Goed om te horen Margo!
Vrolijke kookgroet,
Heiko