Categorieën
Avondeten Koolhydraatarme recepten

Quinoa salade met komkommer? Super snel klaar en lekker!

Quinoa salade met komkommer? Aan de slag met een heerlijke quinoa maaltijd salade met veel gezonde vitamines, vezels en groente met gekruide courgette met kikkererwten.

Heerlijk gebakken met krokante kipfilet en wat kerriepoeder erbij om een heerlijke smaak te creëren samen met witte kaas, echt om te smullen samen. Lees snel verder.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Quinoa salade met komkommer maken

Quinoa salade met komkommer maken

Quinoa kan heerlijk fris en vooral makkelijk zijn. Je geeft je salade net een extra boost zodat het prima als lunch of avondmaaltijd kan dienen. Ik maak deze salade altijd als er wat meer mensen zijn en wissel altijd met diverse groente en fruit.

Ja, fruit! Vitamines. Je kunt ook heerlijk combineren met mandarijnen, peren of appels. Allemaal super lekker om te combineren met dit recept.

Verder heb ik een heerlijke kipfilet gemaakt in een simpele marinade van kerriepoeder, zwarte peper en klein beetje hot sauce. Je pakt gewoon een brede kom waarin je de kipfilet kunt marineren

Ik heb voor een extra smaak boost gezorgd met een flinke schep aan kurkuma! Dit kun je ook aan de marinade toevoegen voor de kip. De verse komkommer met sesamzaad geeft ook nog een beetje sushi-achtige smaak.

Je kunt ook couscous gebruiken met snufje kurkuma maar dat is wel minder gezond en meer koolhydraatarm. Maar 100% koolhydraatarm? Kies dan de bloemkoolrijst.

Ingrediënten

180 g quinoa, gekookt
300 g kipfilet, gemarineerd
150 g witte kaas, in stukjes
400 g kidneybonen,
400 g kikkererwten
1 kleine rode ui, gesnipperd
1 handje sesamzaad
1 avocado, stukjes
4 handjes, verse spinazie
1 komkommer, stukjes
2 knoflook, gepeld en geperst
1 el oregano
4 tl kerriepoeder
1 courgette, stukjes gehakt
2 rode punt paprika, stukjes
3 el zonnebloem voor de kip
2 el olijfolie, extra
4 takjes verse koriander, gehakt
1 tl Original hot pepper sauce,
4 tl kurkuma
snufje zout en grove zwarte peper

Bereidingswijze voor Quinoa salade met komkommer

  1. Marineer de kipfilet in stukjes eerst nog even eerst met wat zonnebloemolie daarna wat kerrie, kurkuma, hot sauce, knoflookpoeder en de hot sauce er goed in wrijven. Verhit nu in een koekenpan de olie. Voeg de uitjes en geperst knoflook toe, kort fruiten en voeg dan de kipstukjes toe en bak deze lekker goudbruin. Haal de kipfilet eruit.
  2. Pak de gesneden courgette, paprika en roerbak dit even kort met een beetje verse knoflook en oregano. Kook de quinoa volgens de verpakking gaar maar vergeet niet paar scheppen kurkuma toe te voegen voor de smaak en kleur.
  3. Doe alvast de gewassen spinazie, courgette, paprika in de grote sla bak, de bonen, kikkererwten uitlekken en toevoegen. Je kunt de komkommer in reepjes of blokjes snijden en toevoegen. Voeg nu ook de kipstukje toe.
  4. Als de quinoa goed is uitgelekt kun je deze toevegen aan de sla groente mix en kun je het lekker husselen. Als laatste de topping van avocado stukjes, witte kaas, koriander, sesamzaadjes en nog beetje zwarte pepper.
  5. Makkelijkst te serveren in diepe borden en heerlijk eten samen. Smullen!

Kook Tip: Wil je meer pit dan kun je ook eventueel een rode peper in kleine stukjes hakken en toevoegen of tijdens het bakken van de kip nog wat extra chili vlokken erbij doen of door de quinoa.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor Quinoa salade met komkommer is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 515
Koolhydraten: 28 g
Eiwitten: 26 g
Vetten: 32 g

Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!

2 reacties op “Quinoa salade met komkommer? Super snel klaar en lekker!”

Ik vind het altijd heel fijn om de recepten te ontvangen. Heb ook al veel uitgeprobeerd.
Wat ik wel mis dat er lang niet altijd staat voor hoeveel personen het recept is.
Groet

Hey Patricia, wat fijn om te horen! Echt super leuk! Onderin bij de voedingswaardes staat altijd vermelding voor het aantal personen en de portie hoeveelheid. Maar ik kan het ook wel hoger in het recept zetten. Goede tip 😉

Veel kook plezier!
Heiko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.