Ravioli ovenschotel: Overheerlijke raviolismaken Zonder de nadelen

Ravioli ovenschotel proberen? Zoals je misschien weet is ravioli normaliter gemaakt van pasta. Ravioli is veelal een heerlijk, vullend gerecht. In dit gerecht hebben wij de pasta vervangen door een mooi alternatief: aubergine. Bekijk snel het recept!

TIP: ” Genieten en slank blijven met Koolhydraatarme recepten? Bekijk onze aanbieding voor 5 kookboeken voor het opbouwen van een fit lichaam! Check de kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken check de kortingspagina >>

Ravioli ovenschotel maken?

ravioli ovenschotel maken

Aubergine heeft van nature een heerlijke, volle smaak en vervangt de pasta waardig. De voordelen van de overheerlijke raviolismaken Zonder de nadelen van teveel koolhydraten!

Ingrediënten, voor ongeveer voor 2 a 3  personen:

Ingrediënten:

  • 2 Aubergines in dunne plakken (met een kaasschaaf)
  • 400 gram kipfilet, in stukjes
  • 100 gr babyspinazie, fijngesneden
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 250 gr ricotta kaas
  • 1 handje verse basilicum
  • 2 EL Italiaanse kruiden
  • 250 gr gezeefde tomaten
  • 100 gr geraspte mozarella
  • 2 el olijfolie om in te bakken

Zo maak je een recept: Ravioli ovenschotel

  1. Verwarm oven op 220 graden voor. Bak alvast de kipfilet in stukjes kort op in een koekenpan met een beetje olijfolie, Italiaanse kruiden, snufje zout en zwarte peper naar smaak.

  2. Schaaf lange of snij, relatief dunne plakken van de aubergines. Besprenkel deze met wat olijfolie en leg deze in de oven en gril ongeveer 10 min. Draai halverwege om.

  3. Verhit wat olie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit 3 min tot de ui glazig wordt.

  4. Voeg de spinazie toe en bak 3 min mee tot het vocht is opgelost.

  5. Meng in een kom de ricotta, met de basilicum, de Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg het uimengsel hieraan toe en roer goed door.

  6. Pak de aubergineplakken uit de oven en laat even goed afkoelen. Maak vervolgens de ravioli door 1 plak horizontaal en 1 plak verticaal op het bord te leggen. Zo vorm je een kruisje. Schep 1 eetlepel van het ricotta mengsel in het midden en vouw de onderste plak naar het midden. Vouw vervolgens de bovenste plakken naar het midden. Draai om en zet weg.

  7. Schenk de gezeefde tomaten in en ovenschaal en plaats de ravioli in de ovenschotel. strooi er lekker wat mozarella er overheen en bak 15-20 min in de oven. Nu afkoelen en lekker smullen samen!

Voedingswaarden per porties

Calorieën: 315 gram
Koolhydraten: 16 gram
Eiwit: 17 gram
Vet: 16 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

al

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.