Recept nasi: gezonde variant op een klassieker, koolhydraatarm en lekker!

Recept nasi? Je wilt graag oosters nasi maken maar dan wel koolhydraatarm? Dat kan met dit heerlijk en eenvoudige recept. Krijg die heerlijke authentieke smaak van het oosten met verse bosuitjes, kokosmelk en bloemkoolrijst. Ga snel genieten van dit recept!

TIP: ”Zoek jij 350+ recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Recept nasi maken

Recept nasi maken

Recept voor 4 personen

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 700 gr Vleesvervangers zoals Vivera, Quorn
  • 400 gr sperziebonen, gebroken
  • 4 kleine uitjes
  • 200 gr paprika
  • 2 EL nasi kruiden
  • 4 tenen knoflook
  • 1000 gr boemkoolrijst
  • 2 EL sesamzaadjes
  • 2 El kokosmelk
  • 2 bosjes bosui

Zo maak je koolhydraatarme nasi:

  1. Maak de boontjes schoon en kook in 8 min beetgaar
  2. Snipper de ui en snijd de paprika in dunne stukjes
  3. Bak de ui en paprika en voeg de nasikruiden en knoflook toe. Voeg dan ook de quorn stukjes toe en bak stevig aan. Wordt het wat te droog , voeg dan wat water toe. Voeg ten slotte de kokosmelk toe.
  4. Als laatste voeg je de boontjes samen met ⅔ van de sesamzaadjes toe. Laat alles nog even zachtjes stoven.
  5. Maak de bloemkoolrijst klaar volgens verpakking. Snijd de bosui in dunne ringetjes
  6. Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en schep per bord een deel saus op. Garneer met sesamzaadjes en ringetjes bosui.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 400 kcal
  • Koolhydraten: 14 gr
  • Eiwitten: 25 gr
  • Vetten: 8 gr

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.