Recept: Romig Kokosijs? Heerlijk zoet en vol van smaak!

Recept Romig Kokosijs? Zin in heerlijk romig ijs dessert? Dan is dit kokosijs de uitkomst voor jou. Eet het ijs met wat verse vruchten (framboosjes, aardbeitjes). Bekijk snel het hele recept hieronder.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Recept Romig Kokosijs

Recept Romig Kokosijs maken

Je hebt wel wat voorbereiding en geduld nodig voor dit recept maar het is h

Let erop: dat je dit ijs ongeveer 30 min van tevoren uit de vriezer haalt dan krijg je een heerlijke, zachte, romige textuur dat doet denken aan de textuur van softijs!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten, voor 8 porties

Ingrediënten:

  • 4 dl kokosmelk uit blik
  • 2 dl slagroom
  • 6 el zoetstof
  • Voeg wat vanillearoma toe (1 tl)

Zo maak je een Recept Romig Kokosijs

  1. Laat de kokosmelk minimaal een dag opstijven in de koelkast. In de koelkast scheidt het dikkere pulp-deel zich van het water. Laat het water uitlekken en bewaar de dikkere pulp.

  2. Doe de overgebleven pulp samen met zoetstof (en evt vanille) in een blender en mix dit tot een glad mengsel. Doe het mengsel in de vriezer

  3. Haal na 45 min het bakje uit de vriezer en roer goed door elkaar. Herhaal tot het bakje 5 uur in de vriezer heeft gezeten. Dit laatste zorgt ervoor dat het een romig mengsel wordt.

  4. Smakelijk alvast! Met een uniek dessert.

Voedingswaarden per portie

Dit gerecht voor Recept Romig Kokosijs is voldoende voor:

Voedingswaarde per portie.

  • Calorieën: 226 kcal
  • Koolhydraten: 2 g
  • Eiwitten: 2 g
  • Vetten: 24 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.