Reiki cursus: Je activeert het zelfgenezend vermogen van je lichaam!

Als je bij een reiki cursus aan een groep mensen in een spiritueel centrum denkt, hebben wij nu een verrassing voor je: er bestaat zowaar een online reiki cursus. En dan ook nog eens in het Nederlands! De vraag is natuurlijk of het slim of überhaupt mogelijk is om reiki online te leren. In deze review beantwoorden wij die vraag en geven we onze ongezouten mening.

TIP: ” Ontdek de nummer #1 Online Reiki Cursus! Maak gebruik van onze mega kortingspagina: Check  hier de tijdelijke kortingspagina >>

Wat is deze online reiki cursus?

Wat is deze online reiki cursus

Ook al lijkt het er soms niet op, we leven met z’n allen steeds bewuster. Vergelijk het leven nu maar eens met het leven pakweg 100 jaar geleden. Onze wetenschappelijke kennis is groter, onze levensomstandigheden zijn verbeterd, we leven langer en zijn gelukkiger. En we beseffen steeds vaker dat er méér is dan de wereld die we om ons heen zien. Dat er onzichtbare krachten zijn die onze gemoedstoestand en onze gezondheid beïnvloeden. Energieën.

Reiki is een eeuwenoude Japanse leer die je in bewust contact met deze energie brengt. Reiki betekent “Universele Levensenergie”. De reiki methode leert je hoe je deze energie doorgeeft met je handen. Normaalgesproken doe je dat door naar een reiki cursus te gaan, waarin je samen met andere cursisten oefent deze energie aan te spreken. Dankzij de online reiki cursus kun jij je deze methode door middel van thuisstudie eigen maken.
Wat zijn de voordelen van reiki?

  • Je activeert het zelfgenezend vermogen van je lichaam
  • Je versterkt je immuunsysteem
  • Je heft blokkades op waardoor je je ontspant
  • Je levensvreugde vergroot

Wie is de maker van deze online reiki cursus?

Reiki docent Bas Akkerman (Usui Reiki Master sinds 2001)

Deze cursus is niet zomaar door een handig neefje op internet gemaakt. Nee, deze cursus is ontwikkeld door Bas Akkerman, een bekende in de kleine, Nederlandse wereld van reiki. Hij is reiki master (het hoogste niveau van kennis en ervaring) sinds 2001 en heeft dus meerdere decennia aan ervaring. Niet alleen als behandelaar, maar ook als docent.

Bas heeft ook een fysieke reiki school en een spirituele winkel in het centrum van Hoorn. Daarnaast is hij geïnteresseerd in andere, aanverwante disciplines, zoals yoga, meditatie, edelstenen en andere vormen van energetische healing.

Kun je reiki eigenlijk wel online leren?

Kun je reiki eigenlijk wel online leren

Laten we eerlijk zijn: voor reiki zijn mensen nodig. Of dieren. Tijdens een cursus leer je de helende krachten door te geven via je handen. Maar om reiki te leren, kun je prima in je eentje beginnen. Reiki kun je namelijk ook prima op jezelf toepassen. En volgens Bas is het in sommige situaties zelfs béter om online reiki te leren:

“Je hebt dan immers geen afleiding van andere mensen, geen reistijd en geen last van de drukke prikkels die bij een groepscursus horen. Je neemt de lesstof thuis ook echt veel beter op als je leest en oefent wanneer jij er puf voor en zin in hebt.”

Daar heeft Bas natuurlijk helemaal gelijk in. Daarnaast ziet hij dat de laatste jaren de kwaliteit van groepscursussen reiki is gedaald. “Mensen krijgen geen lesmateriaal mee naar huis, of oefenen niet alle technieken. Hierdoor staan cursisten na afloop letterlijk met lege handen.”

Bas is zeker van zijn zaak en garandeert cursisten dat zijn lessen, begeleiding en tips véél beter zijn dan de gemiddelde weekendcursus.

Voor wie is deze online cursus bedoeld?

Voor wie is deze online cursus bedoeld

Eigenlijk gaat het hier niet om één cursus, maar om meerdere reiki cursussen. Het zit namelijk zo: de reiki-kennis is in drie niveaus opgedeeld: reiki 1, reiki 2 en reiki master. Wie nieuw is in de wereld van reiki, meldt zich aan voor een reiki 1 cursus. In deze eerstegraads cursus leer je reiki op jezelf toe te passen, maar ook op anderen en zelfs op dieren! Er zitten veel online oefeningen en luistermeditaties bij de cursus.

Wie al eerder een eerstegraads reiki cursus heeft gevolgd, in een groep of online bij Bas, kan verder met de reiki 2 cursus. En na die cursus is er ook de online reiki master opleiding.

Wat zeggen anderen?

“Deze cursus is fantastisch! Duidelijk lesmateriaal, geschreven met humor en erg down-to-earth,” zegt Danique uit Heerhugowaard. “En dankzij de tips van Bas Akkerman pas ik Reiki nu iedere dag toe bij mijzelf en mijn kinderen.”

Een waardevolle cursus, dus, voor wie fysiek gezond wil blijven. Maar ook op mentaal en spiritueel vlak maakt deze online reiki cursus heel wat los. Zo zegt ex-cursist Marieke uit Delft: “Reiki is voor mij persoonlijk het liefdevolle antwoord geweest op de zoektocht naar mijzelf. Ik heb meer zelfvertrouwen, kan beter ontspannen en luister beter naar mijn intuïtie.”

Wat zijn de reiki cursus kosten?

De online reiki 1 cursus van Bas Akkerman kost € 69. Voor een weekendcursus, waarbij je dus zelf in de auto of in het openbaar vervoer naar een centrum moet, betaal je vaak het dubbele of veel méér. Daarbij is het mogelijk dat je een deel van de lesstof niet goed in je opneemt vanwege alle prikkels die zo’n groepsles met zich meebrengen.

Eindoordeel: aanrader of niet?

Reiki is een investering in je welzijn. Maar niet alleen zélf profiteer je ervan: ook anderen kunnen van jouw reiki kennis en ervaring profiteren. Jouw handen worden een gereedschap waarmee je de krachten van het Universum doorgeeft en mensen hiermee in harmonie brengt.

Dat je dit online kunt leren, is een ware luxe. En dat zo’n enorm ervaren en zelfverzekerde leraar deze cursus heeft gemaakt, is een geruststellende gedachte. Samengevat: een regelrechte aanrader.

TIP: ” Ontdek de nummer #1 Online Reiki Cursus! Maak gebruik van onze mega kortingspagina: Check  hier de tijdelijke kortingspagina >>

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.