Rode kool ovenschotel? Romige Goudbruine Gratin!

Rode kool ovenschotel? Dat kool een gezonde keuze is, is ons inmiddels wel duidelijk. Gelukkig wordt er steeds meer bekend over de veelzijdigheid van deze gezonde kruisbloemigen.

Zo ook in dit recept. In dit recept ondergaat rode kool een metamorfose: hij wordt namelijk verwerkt tot een romige goudbruine gratin die op smaak wordt gebracht met karwijzaad en geraspte sinaasappelschil. Als dat niet heerlijk klinkt!

TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarmmodel voor het opbouwen van een fit en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken check de kortingspagina >>

Rode kool ovenschotel maken?

Rode kool ovenschotel maken

In 100 gram rode kool zit 42% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan vitamine C en 80% van de ADH aan vitamine K. Daar kan menig groentesoort niet aan tippen! Goede reden dus om dit vaker te eten. Ik gebruik hier zelf de spitskool die vind ik zelf iets lekkerder. 

Ingrediënten, voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • – 1 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 300 gram, rundergehakt rul gebakken
  • 600 gr rodekool of spitskool, fijn gesneden
  • 4 dl creme fraiche of zure room
  • 3 eidooiers
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • Fijn geraspte schil van 1 sinaasappel
  • Verse tijm
  • 1 tl karwijzaad
  • Snuf zout en peper

Zo maak je een recept: rode kool ovenschotel

  1. Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook lichtbruin. Rul bak de gehakt in de knoflook. Voeg de rode kool toe met een flinke snuf peper en zout. Dek de pan af en bak de inhoud. Roer regelmatig tot de kool zacht is.

  2. Zet de oven alvast aan op 200°C. Neem de pan van het vuur en giet het vocht af. Schep de kool in een ovenschaal en druk goed aan.

  3.  Klop de crème fraiche, de eidooiers, de kaas, de geraspte sinaasappelschil en de tijm met een mespunt zout door elkaar. Schenk dit over de kool en strooi het karwijzaad eroverheen.

  4. Bak het gerecht 30-40 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en de gratin borrelt langs de randen. Lekker smullen! Pas op heet!

Voedingswaarden per portie:

Calorieën : 323 gram
Koolhydraten: 11 gram
Eiwit : 10 gram
Vet: 26 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

al

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 1]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.